Jumala sanoi, että lisääntykää ja täyttäkää maa. Jeesus tokaisi paljon myöhemmin ristillä: ”He eivät tiedä mitä tekevät”. Olisiko Jumalan pitänyt olla sittenkin vähän tarkempi, kun antoi ihmisille koko maan valtaansa (1.Moos.1:27-28). Ajattelen nyt planeetan ekologista tilaa ja kristillistä kirkkoa. Mehän toimimme juuri niin kuin raamatussa sanotaan. Ei planeettaa kristityille kokonaan annettu ja itse asiassa emme lisäännykään enää eniten. Uskaliaimmat sanansaattajat tosin vievät sanaa Kauko- Itään ja muuallekin, missä sitä toteutetaan sanatarkasti. Epätoivoisesti ”Maailman Paras Maa”( Newsweek) Suomikin pyrkii eteenpäin ainoalla osaamallaan tavalla, talouskasvulla. Se on vaan on alkanut kovasti köhiä ja notkahdella. Maailmaa olisi vielä Pohjolassakin jäljellä, sananmukaisesti maa olisi otettava valtaansa.
 
 Poliitikkomme kokoontuvat tärkein ruumiinosa (ahteri) edellä seminaareihin ja mukana seuraa ihmisiä, joita kutsutaan asennevammaisten sijaan journalisteiksi. Joku muistuttaa yhdysvaltalaistutkimuksesta, jossa Suomi todettiin maailman parhaimmaksi maaksi. Newsweekin tieto perustui mykän formulamiljonäärin huvijahdilla tehtyiin haastatteluihin. Kansakunnan, jonka koululaitos tuottaa keskinkertaista, latistavaa ajattelua, täytyy olla todella nopeaa kansaa! Maailman parasta kansaa, kasvihuoneilmiön edelläkävijää, jossa liikenneruuhkaan juuttuneessa työsuhdeautossa kuolaa keskiluokkainen sovinisti, jolle muovikuoreen puettu teurasjäte on vihannes ja yritystoiminnan ainoa muoto korruptio. Newsweek ei tietenkään nähnyt repeämää hyvinvointiyhteiskuntamme rahoituspohjassa, taisteleehan pääministerimme maan säilymisen puolesta. Lainoja otetaan ja annetaan. Tällä opilla kuulumme edelleen AA- kerhoon.
 
Mutta me pelastumme, sanoi luennoitsija. Taikasana on talouskasvu. Luennoitsija valaisee kalvonsa ja koko seminaariyleisö huokailee. Aluksi luennoitsija (pääministeri) kertoo toimikunnista, joita hän on asettanut. Myös pari uutta ministeriötä on perustettu: Talous- ja kasvuministeriö, joihin palkattiin satoja uusia virkamiehiä. Valtaosa kuitenkin Rivieralla eläkevuosiaan viettäviä valtion virkamiehiä, joille maksetaan verovapaata palkkaa. Voi, kuinka kekseliästä, ajatteli yleisö. 60- vuotiaat jatkavat työuraansa.
 
Pääministeri aloitti varsinaisen luentonsa haltioituneelle seminaariväelle: Kolmen prosentin talouskasvu merkitsee talouden kaksinkertaistumista 23 vuoden välein. Ajatellaanpa, että talouden koko on nyt vaikkapa sata yksikköä. Talouden koko on vuonna 2056 jo 400. Vuonna 2079 se on 800, jo 2102 ollaan 1600 yksikössä. Melko pian, vuonna 2125 meillä on 3200 yksikköä ja 2148 sitten 6400 yksikköä. Yleisö oli vaikuttunut. Mukana hymyili myös Viron yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja, joka edusti 17 000 suomalaisyritystä. Myös Aalto-yliopiston dosentit nyökyttelivät hyväksyvästi. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että Jyrkin johdolla saavutamme pian Kiinan talouskasvun. Kaikki tehdään tietysti ”kestävällä” tavalla. Osana Eurooppaa. Ilman metsäteollisuutta ja Nokian It- ihmettä jokainen pakotetaan ottamaan työtä vastaan, vaikka paskaduunia veroparatiisissa.  Veronmaksukykyiset yritykset ovat jo kadonneet, etiikkansa mukaisesti.