Turun kansainväliset Kirjamessut tarttuvat kulttuuriin mehevästi

 

Turun kansainväliset Kirjamessut on syksyn odotettu tapaus. Lokakuun 1.-3. päivä Kirjamessujen yhteydessä nähdään Turun Ruokamessut sekä Tiedemessut. Turun Messu- ja Kongressikeskuksen järjestämä messukokonaisuus lupaa tänäkin vuonna tarttua kulttuuriin mehevästi. Noin 300 näytteilleasettajaa ja 400 esiintyjää 15:stä maasta ovat koolla Turussa. Erikoisuutena mm. Jurtta-lava, jossa esiintyvät pohjoismaiset kertojat. Messuilla vahvasti näkyvät teemat Laitila ja Italia sekä myös J.K. Ihalaisen kokoama Turkin kokonaisuus.

Turun 20-vuotisjuhlakirjamessut avaa perjantaina 1.10. kello 12 puhemies Sauli Niinistö. Avajaisissa nähdään Laitilan ja Italian tervehdykset. Paikalla avajaisissa ovat myös mm. arkkipiispa Kari Mäkinen sekä Suomen Akatemian pääjohtaja Matti Markkula.

 

Kotimaiseen syksyn kirjakaartiin kuuluvat mm. Leena Lander, Kaari Utrio, Reijo Mäki, Jari Tervo, kenraali Gustav Hägglund ja näyttelijä Peter Franzén. 
Ulkomaalaisista kirjailijoista Turussa tullaan näkemään Ronald Rüütel (Into Kirjat) ja Jürgen Rooste (NyNorden) molemmat kirjailijat tulevat Virosta. Italialaiset Diego Marani  (Helmi) ja Matteo Gollura esittäytyvät suomalaiselle yleisölle. Myös Islanti näkyy tämä vuoden messuilla, kun paikalla ovat Gudrun Eva Minervudottir ja Thorarinn Leifsson. Englantilainen Kevin Wignall (Arktinen Banaani) on niin ikään paikalla syksyn messuilla.

Kirjailija Hunter S. Thompsonin tuotannosta keskustelevat lauantaina kansanedustaja Erkki Tuomioja ja kirjailija Markku Into yhdessä toimittaja Riku Rantalan kanssa.

 

Tapahtuma on jännittävä kokonaisuus kirjallisuuden eri vivahteita. Messuilla käsitellään klassikoita, kuten Juhani Suomen Kekkos-tuotantoa, Aila Meriluotoa ja V. A. Koskenniemen tuotannon merkitystä 2000-luvun lukijalle.

Messulauantaina Matkalla –iltapäivässä päästään mm. Madventuresien matkaan (Johnny Kniga). Mukana ovat myös kirjailijat Pelle Miljoona Kreuzberg (WSOY) ja Marco Kosonen (Like) Rock’n Roll Suicide Bar.
Sunnuntai-iltapäivänä messuilla järjestetään Ships to Gaza-tapahtuma. Tapahtumassa esiintyy mm. Pelle Miljoona sekä Gazassa olleita norjalaisia lääkäreitä sekä turkkilaisia runoilijoita.

Viikonlopun aikana järjestetään noin 20 seminaaria ja kokousta. Muun muassa Suomen Kirjailijaliitto pitää kokouksen messuilla sunnuntaina 3.10.
Sunnuntaina nähdään myös Kulttuurifoorumiin kuuluva Kulttuurin kantajat –niminen tapahtuma, jossa esiintyy mm. piispa Irja Askola.

 

Tiedemessuilla huipentuu mm. Suomen Akatemian Tiedeviikko. Tiedemessuilla teemoina ovat mm. lääketiede, terveys, tähdet ja avaruus. Messuilla voi tutustua myös suomalaisiin tutkimusmatkoihin ja ihmisen varaosiin.

 

Messujen ohjelma valmistuu kokonaisuudessaan syksyllä. Ohjelma julkistetaan 9.9.

 

Lisätiedot:
Turun Messu- ja Kongressikeskus, puh. (02) 337 111, info (at) turunmessukeskus.fi
Kirjamessut/Tiedemessut: ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula, puh. 0400 820 534, kari.kettula (at) turunmessukeskus.fi
Kirjamessut/Tiedemessut: projektipäällikkö Lisa Savola, puh. 050 342 8668, lisa.savola (at) turunmessukeskus.fi
Ruokamessut: projektipäällikkö Päivi Järvelä, puh. 040 742 7929, paivi.jarvela (at) turunmessukeskus.fi
www.kirjamessut.fi
www.turunruokamessut.fi

 

Toimittajien akkreditointi tästä linkistä: http://www.kirjamessut.fi/index.html?n=13219&Akkreditoituminen

 

 

Läh:

TURUN MESSU- JA KONGRESSIKESKUS

 

Taina Pärkö-Luotonen

viestintäpäällikkö

puh. (040) 505 6424, taina.parko-luotonen (at) turunmessukeskus.fi

 

Vastaa
 
Lähetä edelleen