Me, jotka käytämme näitä nykyajan tarjoamia mielipideblogeja, olemme ulospäinsuuntautuneita. Persoonia kai sentään, emmekä persoonallisuushäiriöisiä. Meillä on paljon asiaa, joillakin jopa asiantuntemusta. Tv:stä tuttu "Ihmisten Puolue" kiteyttää jäsenistönsä näin: "puolue on ihmisille, joilla on asiaa enemmän kuin ihmisillä keskimäärin". Tällä yritän sanoa, että me bloggarit ollaan myös aika veijareita ! (ei kaikki)

Seuraan oman linkistöni keskustelua "silmä tarkkana". Ilmeisesti myös minua tarkkaillaan, koska kävijämäärät ovat olleet kasvussa. Olen jostain syystä kuitenkin ehkä liikaa suuntautunut mökkipaikkakunnalleni, jossa uudet valtuutetut ovat tuoneet virkistävää vaihtelua paikkakunnan poliittiseen keskusteluun... eli tuoneet keskustelun politiikkaan. Kiitos blogien. Valtuustossahan ei saa keskustella! Se on mielestäni huolestuttavaa. Turussa sen sijaan käytetään ahkerasti kommenttipuheenvuoroja, joita puheenjohtaja antaa tarpeellisen määrän. Joskus sitä on lehtimiesaitiosta hieno seurata, kun se pysyy "aisoissa". Puheenjohtajan tehtävä on pitää se asiallisena ja antaa sen jatkua sopivasti. Ja antaahan Jukka Mikkola, kun nauttii niistä itsekin. Jukassa asuu pieni hirtehinen satiirikko, jonka hän päästää esiin silloin tällöin juristeriaan taipuvaisen virkamieskuorensa läpi. Jopa Olavi Mäenpää saa puhua rauhassa nykyisin, kun on oppinut esittänmään asiansa "runollisemmin". Mäenpää on myös melkoinen huuliveikko, myös siviilissä.

On jo aikaa, kun olen viimeksi kokousta U:gissa seurannut, taisi olla Sonnisen aikaa. Ainakin valtuutettu Pertti Haverinen pääsi useinkin kommentoimaan, ja "vastarannalta" annettiin takaisin. Annetaanko perussuomalaisten nyt kommentoida tai tehdä ehdotuksia ? Blogeista päätellen kohtelu on ollut kummallista, jopa sananvapautta rajoittavaa. Muutenkin valtuuston työskentely on erikoisesti rajattua. Vaikuttaminen tapahtuu vain aloitteiden myötä. Aika kummallisetkin aloitteet näyttävät pääsevän virkamiesten pohjattomaan kitaan, käsittelyyn. Turussa ei aloitteisiin kukaan usko. Ne voivat olla "matkalla" jopa 9 vuotta. Myöskään ponsien liittämisestä päätöksen yhteyteen en ole U;gissa kuullut (korjatkaa jos olen väärässä).