Uudenkaupungin teknillisessä lautakunnassa istuu sosiaalidemokraattinen ikämiespuheenjohtaja, joka ei pysty hoitamaan tehtäväänsä ilman kaupungin korkeimman virkamiesjohdon apua. Virkamiesjohto tekee käsikirjoitukset ja puheenjohtaja toteuttaa. Eripuraisuus hallintokunnassa kasvaa. Lautakunta on jakautunut myös kahtia niihin, jotka käsittävät olevansa kaupunkilaisten asialla, ja niihin, jotka ovat omalla asiallaan. Omalla asialla tarkoitan niitä vuodesta toiseen istuvia luottamusmiehiä, joiden luovuus ja järki riittävät tekemään niin kuin aina on tehty ( toteuttaa kritiikittömästi virkamiesten esittelyä ) ! Tämän päivän maailmassa se ei riitä.

En tiedä muuta kaupunkia Suomessa, jossa puheenjohtaja kutsuu kaupunginjohtajan lautakuntaan sanomaan, että : "ette voi mennä muuttamaan asialistaa, tai lisäämään pykäliä. Totta kai voivat ! Jos se on kuntalaisten kannalta eduksi.

Paljon Suomen kunnissa puhutaan, että virkamiehet ovat saaneet luottamusmiehistä niskalenkin. Uudessakaupungissa se on viety niin pitkälle, että sinne kannattaisi tehdä seminaarimatkoja.

Suositankin mainiota kesäkaupunkiamme virkamiesseminaarien seuraavaksi pyhiinvaelluskohteeksi.