Eduskuntavaalien aikaan ilmeni, että äänestäjien kiinnostus politiikkaan on hiipunut entisestään. Ei ihme, koska vähänkin asioita seuraavat tietävät, että jo 80 prosenttia laeista tulee nykyisin Brysselistä, jossa oman Suomaamme painoarvo on alle kaksi prosenttia. Ei ainoastaan poliittinen valta ole kadonnut valtakunnan rajojen ulkopuolelle, myös taloudellinen valta on pääomien vapauttamisen johdosta livahtanut maamme rajojen ulkopuolelle.

Poliitikkomme ovat olleet jo aika kauan sivuraiteella. Sauli Niinistön ryhtyessä presidentiksi, eduskuntaan jää oikeasti parisataa puolivallatonta poliitikkoa. Sata riittäisi  hyvin! Jokatapauksessa äännestäjä tuntee voimattomuutta ja vaikutusmahdollisuuksiensa kadonneen. Vastakkain asettelun aika on edessä, vaikka Sauli on "Suomella töissä". Milloinkaan ennen pääomalla ei ole ollut työntekijöihin nähden niin paljon ylivaltaa kuin nyt. Tuotantoa on tietysti automatisoitu, tai viety matalapalkkamaihin. Minkäs teet? Lauri Ihalainenkin on peräänkuuluttanut tuottavuuden lisäämiseksi, että edes muutama teollinen työpaikka tai robotti säilyisi Suomessa. Viimeiset uutiset Salosta kuitenkin taisivat mennä jo Ihalaisenkin ymmärryksen yli: enää ei riitänyt tuottavuudenkaan kasvu. 

Ennen teknologiamurrosta orjat rahdattiin laivoilla tekemään "paskaduunit" rikkaisiin maihin. Nyt automatisoitunut suurtuotanto mahdollistaa reaaliaikaisen tuotannon ja ennennäkemättömän kolonialismin, jonka Kiinan tapaiset, sosiaaliturvattomat maat mahdollistavat. Samaan aikaan rahtaamme tänne "poliittisesti korrektiin" maahan lentokoneilla väkeä, joiden tulevaisuudesta meillä ei pystytä ottamaan enää vastuuta. Ekologisilta edellytyksiltään rajallisella arktisella sillänpääasemalla, Suomessa, maahanmuuttajat tuovat mukanaan suuret perhekoot ja yrittävät nostaa elintasonsa länsimaiselle tasolle. Tämän ohella rikollisuus, etnis-uskonnolliset yhteenotot ja kaikenlainen yhteiskunnallinen epävakaus lisääntyy, kun suuri osa siirtoväestä ei tunne tarvetta sopeutua eurooppalaisiin yhteiskuntiin. Vauras Ruotsi alkaa olla siitä jo ennakkoon epätodennäköisin esimerkki.

Eniten tässä alkaa vituttamaan kaikki !