Pian alkaa Kokoomuksen tunnustelut maan mahdollisesta hallitsemisesta. Todennäköiset hallituskoalitiot ovat mielenkiintoisia eikä se johdu demareista. Isänmaalliset voimat ovat ilman muuta liikkeellä, vaikka kaikki osapuolet joutuvatkin tunnustamaan ”gigolovaltioiden” holtittoman rahankäytön. Puoluejohtaja Soini on kehaissut, että kyllä Euroopasta luovuutta löytyy. Näin ollen vaalilupausta ei tarvinne noudattaa. Mustan voi muuttaa valkoiseksi hyvällä retoriikalla, jolla hyvä vaalituloskin tuli.

 

Kokoomukselta on lupa odottaa hyvää naapuruussuhdepolitiikkaa Venäjää kohtaan. Muistammehan vielä edellä käsitellyn puolustusministerin palopuheet Amerikassa. Suomella on kolme vihollista: Venäjä, Venäjä ja Venäjä, sanoi tuo mainio maastopuvussa Afganistanissakin käynyt maailmanpoliisi. Nuori puoluejohtaja (Kok.) vertasi Venäjän taloutta Hollannin talouteen ja aiheutti melkoisen hämminkin Moskovassa. Oli sliipatulla kokoomusnuorella pala kurkussa, kun piti mennä paikan päälle selittelemään lausuntojaan. Ei pitäisi pilkata mahtavaa talousmahtia idässä. Heikon Euroopan rinnalla tarvitaan ystäviä muualtakin.

 

Näemmekö pian poliittisissa pilapiirroksissa Kokoomuksen hahmolla Kari Suomalaisen lanseeraaman ”kypärän ja liperit”?

 

Vahva kotimainen maanpuolustustahto ainakin saa siunauksensa Perussuomalaisten taholta. Puolustusvoimiin on tulossa lisää määrärahoja. Peruskoulut voidaan muuttaa Persukouluiksi, joiden oppilasjärjestöjen sisäisen hallinnon demokratian etäispäätteeksi voisi tulla uusi, mahtava puoluetoimisto Eirassa.  Puoluetukia sataa nyt laariin (jos maan talous sen kestää jatkossakin)