Otsikon muotoilu lipasahti ohi sensuurin, mutta erään seudun mökinomistajana en voi paljon muuta sanoa ! Tarkoitan Uudenkaupungin seutukuntaa, jossa mökkiläisltä otetaan pian jätehuoltomaksuina, kiinteistöveroina ynnä muina maksuina  niin paljon rahaa, että ihana mökkielämä muuttuu selviytymiskamppailuksi.

Uusikaupunki on nimittain kusessa. Ja kaupunginjohtajan näkemyksettömän viranhoidon takia joudumme ulkopuolisina talkoisiin, joihin emme edes ole osallisia. Ei ole sen puoleen kaupungin muutkaan veronmaksajat!

Ai, miksikö syytän kaupunginjohtajaa? Siksi, että seuraan tarkkaan kaupungin päätöksentekoprosessia, ja olen itsekin 30 vuotta ollut päättäjä. En kuitenkaan halua syyttää suoraan Uudenkaupungin kaupunginhallitusta, vaikka heidän keski-ikänsä onkin 70 vuotta. Oma opettajani on ollut aikoinaan ERKKI LUNTAMO joka on pian sata vuotias, ja yhä kaupungin viisain mies!

Uudenkaupungin  kaupunginvaltuuteuilla on joillakin oma blogi, jossa he esittävät kriittisä näkökulmiaan, mutta todellista ongelmaa hei eivät tohdi julki tuoda, eivät ainakaan suoraan:

Se on kaupungin johtamisongelma. Kaupungilla on itesevaltias johtaja, joka ei osaa eikä halua delegoida päätöksentekoa. Aikanaan Kari Koski valittiin tehtäväänsä, koska hän elinkeinoasiamiehenä antoi yrittäjille vaikka omat säästönsä. Hänen virka-aikanaan on mennyt myös kaupungin säästöt.

Kaupunginjohtaja Koski esittelee yleensä asioita kuin revolverisankari, yllättäen ja pyytämättä. Monesti lopputulos on ollut veret seisauttava. Miljoonatakauksia ei sentään vielä ole tullut veronmaksajien syliin, mutta niitä odotellessa hän ehtiikin eläkkeelle!

Kun kirjoitan tälläisen jutun blogiini, tiedän, että Kari Koski ryhtyy toimenpiteisiin. Samalla lailla kun 90- luvulla, kun eräs nainen kirjoitti Uudenkaupungin sanomien yleisönosastoon elinkeinoasiamiehen yksinvaltiudesta. Tosin minulle ei voi enää työpaikalle soittaa, kuten tuolle onnettomalle naiselle!