Oli pakko ryhtyä siteeraamaan Aamuset- lehden ansiokasta artikkelia "Halpatyövoima valtaa rakennustyömaita". Suomessa rakennustyömailla joka viides työntekijä on jo ulkomaalainen. Valtaosa tulee työvoiman vuokrausfirmojen kautta, ja eniten tuontityöläisiä käyttävät suuret rakennuskonsernit, jotka ovat Rakennusliiton mukaan alkaneet määrätietoisesti siirtää töitä urakointiketjuille. Niissä maksetaan alempia palkkoja ja jätetään usen työnantajavelvoitteet hoitamatta. Turussa ja Helsingissa ongelma on pahin. Jopa kunnallisissa suurhankkeissa ei Rakennusliiton Jouni Ruotsalaisen mukaan enää haluta käyttää paikallisia yrityksiä, vaan urakat annetaan halvimman tarjouksen tehneille. Näin siis Aamuset- lehdessä.

Ja edullisiahan tarjoukset ovat, kun on alipalkattua väkeä ja  eikä ollenkaan sosiaali- ym. kuluja.

Suomalaiset ammattilaiset ja ammattikouluista valmistuvat päätyvät nykyisin työttömyyskortistoon. Kuukausi sitten turkulaisia rakennustyöläisiä oli työttömänä yli tuhat ja noin 450 oli lomautettuna !!!!!!!!!! Jossain on pahasti mätää. Ei Jouni Ruotsalainenkaan ulkomaalaisia työläisiä syytä vaan työehtosopimuksia rikkovia yrityksiä ja tilaajayrityksiä, jotka eivät valvo sopimuksia.

Ulkomaalaisten työvoimavuokrausyritysten kautta tulleista vain aniharva maksaa veroja Suomeen. Pelkästään Turun seudulla arvioidaan rakennusalan veronmenetysten olen noin 10 miljoonaa euroa vuodessa sekä tietysti kortistossa huilaavat suomalaiset päälle.

Oliskin hyvä kartoittaa seudun kuntien omia rakennushankkeita. Esimerkiksi Uusikaupunki on viime aikoina rakentanut lukuisia halleja paikkakunnalle tulleille yrityksille. Se on sinänsä kaupungin starategian mukaista elinkeinopolitiikkaa, mutta halleista on tietysti muodostettu kiinteistöyhtiöitä, jotka ovat samalla tilaajayrityksiä, jolloin kunnalliset luottamusmiehet eivät enää pääse yhtiön taseisiin.

En väitä, että U:gissa, tai missään muuallakaan olisi käytetty halpatyövoimaa, sen asian arvioiminen kuuluu paikkakuntien päättäjille.