MOT- ajankohtaisohjelma toi esiin somalialaisen terroristijärjestön värväystoiminnan Euroopassa, ja myös Pohjoismaissa. Moni nuori lähtee Etelä- Somaliaan sotimaan. Tukholmassa haastateltiin erästä imaamia, joka sanoi suoraan, että somalialaisnuorten ongelma on se, että he alkavat elää ”maassa maan tavalla” ja unohtavat oman uskonsa. Näin heistä tulee sopeutumattomia ja he ovat alttiita ääriliikkeiden vaikutuksille. Irrallisuutta lisää myös heidän kohtaamansa rasismi.

 

 Ja niin paljon kuin olemme yrittäneet. Ja niin paljon kuin olemme suojatyöpaikkoja luoneet julkiselle sektorille. Vihreät, Demarit, Kokkarit, Vassarit kaikki, jopa Persuissa ollaan sitä mieltä, että suvaitsevaisia ollaan virallisesti.  Mutta se juuri onkin väärin, Timoseni. Se juuri luo sopeutumattomuutta! Kaiken kaikkiaan kaikkemme olemme tehneet rasismin kitkemiseksi. Olemme kuljettaneet Mäenpäätä ja Halla-ahoa vähän väliä käräjille, olemme pukeneet joukoittain maahantulijoita kunnollisiin vaatteisiin kylmässä ilmanalassa, antaneet taskurahaa, ostaneet laitteita ja pelejä, että vaan viihtyisivät kotoutuessaan. Mutta se onkin väärin! Nuoret miehet eivät kohtaa jumalaansa tämmöisellä runsaskätisellä yltäkylläisyydellä.

 

 Se vaan on nyt niin, että meidän on perustettava koraanikouluja ja moskeijoita, jotta kyseiset maahanmuuttajamiehet kotoutuisivat yhteiskuntaamme. Mutta, ja mutta. Jutta Urpilaisen kaltaiset rasistit sanovat, että ”maassa maan tavalla”. Hyvänen aika. Mitä sanoikaan tukholmalainen imaami: he oppivat väärään uskontoon, ja siitä ei hyvää seuraa. No ei todellakaan seuraa näköjään.

 

Teit niin tai näin, aina väärinpäin. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että jos somalialaiset nuoret haluavat lähteä taistelemaan isänmaansa sisällissotaan, niin annettakoon heidän mennä. Minusta se on todellista isänmaallisuutta; siinä tuntuu häivähdys jääkärien hengestä Suomen sisällissodan ajoilta.