Vanha kotikaupunkini Uusikaupunkli laajenee (pian)  jälleen. Nyt etelään päin, mukaan otetaan Taivassalo, parin tuhannen asukkaan "mökkikiunta". Köyhä Taivassalo tarvitsee yhteistyökumppania, se on selvä, ja koko maan kannalta järkevää. U:gista tulee nyt yksi Suomen laajimpia kaupunkeja. Asukasluku ei paljon muutu Taivassalon paristatuhannesta, mutta merimaisema lisääntyy. Mutta mikä olisi uuden kaupungin nimi?

Niin no. Uusikaupunki nimenä on vaikea, lähes korni. Sillä ei voi enää markkinoida mitään. Kaikki muistavat Uudenkaupungin erämaakaupunkina, keskellä ei mitään. Taivassalo kuntana ei nyt niin häävi ole, että sen nimeä ainakaan kokonaan pitäisi uuteen kaupunkikokonaisuuteen liittää. Mukana on nyt Kalanti, Pyhämaa, Lokalahti ja Taivassalo.

Siis: Nyt pitäisi miettiä, mikä uuden Uudenkaupungin nimeksi? Uusikaupunki nimenä on vanha, mutta outo. Kari Koski, laita tässäkin asiassa luovuutesi liikkeelle! Ehkä paikallislehdet voisivat auttaa neuvoaantavalla kansanäänestyksellä.

Miettikää tarkkaan: se on markkinointikysymys nyt. Joudutte hetkeksi pois kartalta, mutta parin vuoden päästä olette "brändi". Ette todellakaan  "Uutenakaupunkina". Kaupunki on ollut nimettömänä perustamisestaan lähtien.