VCoolauuu!  Pääsin  poliittisten  suhteitteni ansiosta tutustumaan Turun  jätevedenpuhdistamoon, joka on Kakolan entisen vankilan alla,  valtavana putkistojen  ja saostusaltaiden maanalaisena  "kaupunkina". Voitte kuvitella miten esteettisiä hetkiä elettiin prosessin alkupäässä, luulin jossakin loputtomien käytävien lonkeroissa olevan jopa kondomiautomaatin. 

Mutta hei.. prosessin loppupäässä tuote oli kirkasta kuin lähdevesi. Ihmettelin käyttöpäällikölle, että eikös tätä nyt voisi johtaa takaisin vesilaitokselle. On se nyt Aurajoen vetta kirkkaampaa, josta turkulaisten juomavesi yhä valmistetaan. Periaatteessa voisi johtaa, mutta satama-altaaseen se nyt ainakin toistaiseksi lasketaan. No leikkiä, leikkiä...vaikka se vesi oikeasti mielestäni voitaisi juoda uudelleen.

Kakolaan tulee paskavedet Mynämäeltä, Maskusta, Naantalista, Raisiosta, Kaarinasta, Ruskolta, Piikkiöstä, Paimiosta ja jostakin muualtakin, mutta en nyt muista. Todistan nyt tällä käynnilläni, että Kakolan puhdistamossa ei haissut paska..