Virastaan pidätetty apulaiskaupunginjohtaja Tero Hirvilammi (Sdp) päätti jättää tutkintapyynnön Turun jättävästä kaupunginjohtaja Mikko Pukkisesta (kok). Ei sentään poliisille vaan Lounais-Suomen aluehallintovirastolle. Luin uutista tänään enkä sitä sen kummemmin ensin ajatellut, mutta valitusperusteet kiinnitti huomioni.

Hirvilammen valituksen mukaan KAUPUNGINHALLITUKSEN helmikuinen viraltapidättämispäätös syntyi Pukkisen JOHDATELTUA kaupunginhallituksen tekemään haluamansa päätöksen. Meillä näitä valitusosoitteita ja valtion virkamiehiä riittää niin ettei perässä meinaa pysyä. Turun hallinto-oikeus näet ehti jo kumota viraltapidättämispäätöksen, ja kaupunki valitti päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Tässä sitä sitten ollaan. Hirvilammi lähtee virkamiehenä ilman muuta siitä, että kaupunginhallitusta pystyy johdattelemaan. Luottamusmiehet ovat ovat siis kumileimasimia. Luulin, että sellainen hallitus on vain Uudessakaupungissa, mutta Hirvilammen lähtökohta virkamiehenä kertoo paljon, niin paljon, että uskoo perusteensa pitävän ylemmässä hallintoportaassa asti.

Vai johdatteli Mikko Pukkinen Turun kaupunginhallitusta ? No, vastuussa taitaa olla kuitenkin tuo Kh.