Näinä aikoina on virkistävää kokea spontaanin kansaliikkeen nousua. Kaupunkilaiset keräävät runsaan 600 äänioikeutetun listaa (6 %), jolla voi vaatia valtuustolta kannanottoa koulujen lakkauttamissuunnitelmiin. Turussa kerättiin vastaavanlainen lista toriparkkia vastaan, mutta valtuuston raamit kestivät joitakin "siirtoyksilöitä" lukuunottamatta. Ehkä kaikki listankannattajat eivät U:gissakaan tiedä, että valtuusto edelleen päättää koulujen "purkamisesta". Turussa oli yllättävän paljon tietämättömyyttä juuri tästä.

Turussa nousi kauhea haloo virkamiesten taholta, että tuolainen vaalitoimitus tulee niin kalliiksi. Tulee se Uudessakupungissakin, mutta demokratialla on hintansa. Ei tietyt virkamiehetkään välitä, kun omilla päätöksillään satasaavat kaupungin rahaa mitä kummallisimpiin bisneksiin. Ukilaiset ovat jopa laivanvarustajia samaan tapaan kuin lappeenrantalaiset ovat tietämättään joutuneen ilmailubisnekseen.

Olisi toivottavaa, että kyläkouluprotestien lisäksi taisteltaisiin koko maassa myös koulujen opetusohjelmien takia. Nuoremme ovat todella pihalla monissa yleissivistykseen kuuluvissa asioissa. Itsenäisyys on Suomeen saatu monien teinien mielestä v. 1956 ja J.V Snellmannia luullaan rock-tähdeksi tai juustomerkiksi. 7- päivää- lehti on vähintään yhtä arvokas kuin Seitsemän veljestä- kirja, jos edes kyseinen eepos tunnistetaan. Yleissivistys koetaan nykyään hyödyttömäksi, insinööritieteet ovat in. No, se on johtanut jo siihen, että koko nuorisokulttuuri on lähtenyt viihteelle taskulaskin perstaskussa. Ilmaan jääkin kysymys. Mitä helvettiä se PISA- tutkimus oikein tutki ?

Mielenrauhaa ja elämänsisältöä vaan kaikille nuorille ! Kännykällä suunnistaminen monimutkaisessa maailmassa voi viedä paikasta toiseen, mutta henkisesti eksyksiin. Isänmaan ja  maailman nykyhetkeä tai tulevaisuutta on vaikea hahmottaa ilman historian ja perinteen tarjoamaa "sädekehää".

Kaikenlaiset oireet ovat jo näkyvissä. Välillä tuntuu siltä, että pitäisi saada Pentti Linkolan hengenheimolaisia opettamaan joka kouluun.