Eräs katkera Sinivalkoiset r.y:ssä toimiva mieshenkilö yritti kostaa Olavi Mäenpäälle omien yksityisasioidensa vastoinkäymisiä. Hän väitti Mäenpään käskeneen häntä väätentämään kannattajakortteja, joita he keräsivät avustajineen eri puolilla Suomea. Tarkoitus oli rekisteröidä Sinivalkoiset puolueeksi.

Totta kai korteissa oli myös epäselvyyksiä, kun niitä joka puolella kerättiin ja toimitettiin Turkuun. On selvinnyt, että jopa tahallaan lähetettiin kortteja, joita ei edes voitu tarkistaa, koska väestörekisteriin ei ollut pääsyä. On ymmärrettävää, että tällaisia asioita on mahdoton tarkistaa saati poliisin tutkia.

 Oikeusministeriö lähettikin epäselvät kortit takaisin. Tähän jutun olisi pitänyt päättyäkin, mutta kovapintaista Mäenpäätä haluttiin nöyryyttää. '

Lehdet ottivat vastaan täydellisen uutisankan kannattajakorttien muka väärentämisestä ja sähköinen media jumputti uutista läpi Suomen maan. En voi kommentoida blogissa ns. "ilmiantajan" motiivia, koska voisin saada kunnianloukkaussyytteen. Totean vaan , että paljon saatiin porua tyhjästä samaan aikaan kun valtapuolueet kahmivat miljoonia laitonta vaalitukea.

OHESSA SYYTTÄJÄN LAUSUNTO, jossa selvästi todetaan Olavi Mäenpään syyttömyys.

Kihlakunnansyyttäjä
Varsinais-Suomen

Lähtökohtana on aina syyttömyysolettamus. Ihminen on syytön, kunnes on esitetty näyttö syyllisyydestä oikeudenkäynnissä.

Nyt kyseessä oleva esitutkinnan rajoittamispäätös perustuu esitutkintalain 4 §:n 4 momenttiin. ETL 4 §:n 4 momentin mukaan soveltamisharkinta on prosessiekonomista: tutkinnan jatkamisesta aiheutuvat kustannukset suhteutetaan tutkittavana olevan asian laatuun ja siitä mahdollisesti odotettavissa olevaan seuraamukseen.

Esitutkinnan rajoittamispäätös kustannusperusteella ei siis ole kannanotto syyllisyyden tai syyttömyyden puolesta.Carita Lindfors
syyttäjänvirasto
010 3626509