En juuri ole blogissani mainostanut kustannusyhtiömme tuotantoa, mutta haluan nostaa esille kaksi kirjaa, jotka soveltuvat vallan mainiosti lahjoiksi. Toinen on Liisa Keitaanpään "Miehenmetsä" ja toissapäivänä painosta tullut Petri Salinin "Toinen Nainen".

Pari sanaa Liisan tuotannosta. Hänen  viime vuonna ilmestynyt novellikokoelmansa "Näyttöihot" riisui naisen alastomaksi, ja paljasti elämän ihoon tuomat mustelmat ja arvet. Railakkaan raadolliset, paikoin mustan huumorin sävyttämät novellit saivat lukijakunnan riemastumaan.

Samantapainen on Liisan uusikin kokoelma. Raisua ja koskettavaa, herkkää ja satuttavaa on myös miehen elämä. MIEHENMETSÄn novelleissa hän käy lävitse miehen koko elämänkaaren, kohdusta hautaan, ja tuhannen kapakan kautta. Miehen elämässä tärkeällä sijalla on tietysti myös nainen, silloinkin kun naista ei ole - ja juuri silloin. Liisa on omintakeinen feministi; hänen tarinoissaan mies voi sortaa naista ja olla itse kuitenkin uhri. Liisa Keitaanpään feminismi ei osoittele vaan ymmärtää. Kirjailija näyttää novelleillaan olevansa humanisti - ja ennen kaikkea kielen ja mielen huikealla tavalla aitoihin tarinoihin yhdistävä kertoja, jonka kertomuksista löytää uusia ulottuvuuksia lukukerta toisensa jälkeen

Kuunnelmistaankin tunnetun Petri Salinin TOINEN NAINEN on pienoisrikosromaani.  Hän tarjoaa hyytäviä selityksiä monille ns. luonnollisille kuolemille. Moniko itsemurha, hukkuminen, onnettomuus on todella ollut sellainen, moniko vain loistava lavastus?

Salinin romaanin murha-ammattilainen sotkee itsensä poliittisen tilaustyön yhteydessä turhien tappojen ketjuun. Ketju johtaa murhasta toiseen, ja lopulta kiinnijääminen on varmaa. Miten selvitä? Alkoholilla tietysti - se on Suomessa aina lieventävä asianhaara.

Petri Salinin rikosromaani on kivikova sukellus suomalaisen todellisuuden pinnan alle. Jos palkkatappaja on psykopaatti, mitä ovat hänen asiakkaansa? Ja mitä ajattelee poliisi, jolle helppo selitys on aina helpoin ratkaisu ?

Näistä kahdesta kirjailijasta tullaan vielä kuulemaan.(turbator)