TÄYDENNETÄÄN KUN ON ASIAA:

Kaupunginjohtaja piti Uudessakaupungissa 30:lle keskeiselle luottamusmiehelle ankaran seminaarin, jossa määräsi kuinka luottamusmiesten pitää vastaisuudessa käyttäytyä. Lautakunnan kokouksiin voi puheenjohtaja jopa pytää poliisit kokousta rauhoittamaan, peloitteli KJ. Eikä luottamusmiehet saa kiusata kaupungin virkamiehiä. Muuten soitetaan työsuojelupiiri paikalle. Luottamusmiehet ovat työnantajan asemassa, hitto ! Ja valtuuston on käyttäydyttävä asiallisesti ettei kaupunkiin mahdollisesti tulevat yrittäjät saa epäsopuista kuvaa kaupungista jne. Ja tämmöiset blogit myös tutkitaan ja pannaan pannaan. VAIKEA sanoa, kuka jatkossa on suurin pelle kaupungissa. Nyt siitä ei ole epäselvyyttä !! Kukaan ei tietenkään ymmärrä miksi tällaiset vainoharhaiset turvatoimet täytyy julistaa. No, kaikki luottamusmiehet eivät kuulu selkärankaisiin. Toisilla taas menee jakeluun kuin kirje ilman postimerkkiä.

 

Kun kirjoittaa blogia, tekee julkista päiväkirjaa, johon voi lipasahtaa joskus liian nopeita johtopäätöksiä. Mitään pahaa en ole tehnyt, jos olenkin, niin hyvää vaan tarkoittanut. Jos laskin sormet oikein, ainakin 5-10 kertaa on livahtanut ikäänkuin ajatus tänne liian äkkiä. Mielipiteet täällä ovat yhtä varmoja kuin maapallon ulkopuolinen elämä. Se on tuon mielipiteen muodostamisen kanssa niin kuin seksinkin kanssa, on vain kaksi tapaa tehdä se : oikea ja väärä !

 

Luin Java Valkosen saamaa arvostelua blogistaan. Minusta hänen kirjoituksensa ovat hyviä ja saavat paljon keskustelua aikaan. Hän on myös avarasydäminen niille, jotka häntä arvostelevat. Se yleensä kertoo myös ihmisestä, joka ymmärtää sananvapauden päälle. Poliitikkoja ja kaupunginjohtajia saa kyllä rankasti arvostella. Siitä on jopa korkeimman hallinto-oikeuden päätös, jossa todetaan, että näissä asemissa olevat ihmiset saavatkin kestää !

 

Turussa on kebab-ja pizzapaikkoja yllin kyllin. Myös kiinalaisia ruokapaikkoja riittää. Omistajat ovat poikkeuksetta ulkomaalaisia. Eräs tuttu verotarkastaja sanoi suoraan, että heillä ei ole valtavasti innostusta mennä verotarkastuksiin kebab- ja pizzapaikkohin, koska vastaanotto on poikkeuksetta uhkaava. Haukutaan vähintään rasistiksi saman tien.

Minun lähelläni toimii turkkilainen kebab- pizzera, jonka ahkera omistaja valittaa koko ajan alv- veroistaan. Sanoin, että et sinä sitä maksa vaan me sinun asiakkaasi, siitä tuotteestasi. No, ainakin HÄN maksaa alvinsa. Muut työnantajamaksut linevätkin sitten niin ja näin..

 

 

Eilen tuli istuttua päivä seminaarissa, jossa "opeteltiin" kuinka julkinen työnantaja (kaupunki) voi lomauttaa työntekijöitä. Mietin kokouksessa ääneen, että Stora-Ensolla tämä käy kyllä helpommin. Jospa kaikki työntekijät Suomessa saisivatkin yhtä hyvän suojan kuin julkisella sektorilla !

 

Eipä ihme, että äänestäjä on hämmentynyt, kun 80 % laeista tulee nykyisin jo Brysselistä, jossa oma painoarvomme on alle 2 %. Poliittinen ja taloudellinen valta on jo karannut rajojemme ulkopuolelle. Ylisuuri eduskuntamme kuittaa kuitenkin 90 000 euroa per kansanedustaja verovaroista. Ja palkat päälle kaikenmaailman poliittisille avustajille. Vielä tuetaan puolueiden ideologista lehdistöä. Kuinka toinen toistensa kloonit voivat edustaa ideologioita.