Eurovaalit on käyty. Vasemmistolle Suomessakin kävi hiukan huonosti: Vasemmistoliitto ei saanut ehdokastaan läpi ja Demarit saivat periaatteessa vain yhden edustajan. Vai pitäisikö isä Mitro panna aivopesuun ? Vai riittäiskö demarigeenisiirrännäinen ? Jotain siis on mennyt pahasti pieleen. Leipäjonot pitenee, toimeentulotukea tarvitsee yhä useampi  ja työpaikkoja karkaa halvempiin maihin. Olemmeko liian kallis maa.?

Monessa mielessä olemmekin. Joudumme lämmittämään enemmän näin pohjoisessa, puiden kasvukierto on moninkertainen eucalyptykseen verrattuna, palkat ovat inhimillisiä, jotta niillä voi ostaa jotakin muutakin kuin vain ruokaa. Mutta silti : luulisi vasemmiston kannatuksen olevan nyt huipussaan. Vai onko puoluekoneistot vain itseään varten ? Mietitäänkö niissä vain muhkeitten puoluetukien käyttöä ? Ollaanko kannatuksen hiipuessa vain huolissaan puoluetukien määrän vähenemisestä ?

Kansan syvien rivien puolustaja Timo Soini meni europarlamenttiin yhtä suurella äänimäärällä kuin Anneli Jäätteenmäki edellisvaaleissa. Soinille ne eivät olleet sympatiaääniä vaan protestiääniä, joilla hän aikookin protestoida. Hän tulee v. 2011 Suomen eduskuntavaaleihin ja päästää natomyönteisen varamiesupseerinsa tilalleen. Siitäs saitte ? Soini vastustaa Natoon liittymistä. Toisaalta maanläheinen Soini sopiikin jotenkin tänne kotinurkille paremmin.

No, oma ehdokkaani Turusta pääsi läpi. Vaalivalvojaiset tuntuvat vieläkin vanhan miehen unihäiriönä. Mutta tunnen edustajani, hänen suhteensa minulla ei ole näkemyksellistä taittovirhettä.