Onpa skitso tilanne. Olin jo pitkään ajatellut mennä seuraamaan Uudenkaupungin valtuuston kokousta, mutta kuten ennenkin, se on samaan aikaan Turun valtuuston kanssa. Uudessakaupungissa olisi ollut "sähköä" ilmassa KOY U:gin Energianpuiston takia, joka KH.ssa valmisteltiin salaa, jotta voitiin rauhassa touhuta perustettavan yhtiön nimiin etukäteen urakoita ym. Kovin olisi kiinnostanut myös äänestyksen tulos : Moniko valtuutettu on valmis yhä takaamaan kaupunkilaisten puolesta? No, sen kuulee myöhemminkin.

Lähinnä olisin ollut kiinnostunut myös kuulemaan yksittäisten valtuutettujen kantoja yhtiön hallituksen jäsenistä, jotka kaupunginjohtaja valitsi ulkopuolelta. Kyse on sentään veronmaksajien kokonaisuudessaan omistamasta halliyhtiöstä. Toisaalta olisi ollut kiintoisaa kuulla myös se, miksi hanke hoidettiin salaa. Kolmanneksi olisin halunnut kuulla selvityksen koko hankkeen mielekkyydestä - kaupunkillahan alkaa olla takausvastuita vaikka Taivassalolle jakaa. Tuskin kaupunginjohtaja kuitenkaan mitään luentoa asiasta pitää, kaikki on kuulemma "korkeemman käres", kuten henkevä ystäväni Java Valkonen sanoisi.

Sitten kuulin, että valtuutettu Juha Aaltonen ei pääse kokoukseen, joten kallistuin Turun valtuuston puolelle.

Turussa käsitellään melkoisen merkittävää osayleiskaavaa, josta haluan kirjoittaa seuraavassa lehdessämme. Kyse on Ratapiha-alueen osayleiskaavaehdotuksesta. Sillä on aika lailla merkitystä myös kaupunkikuvallisesti: Alueella on vireillä matkakeskuksen ja konepaja-alueen suunnittelu, ja ne ovat synnyttäneet tarpeen tarkastella ratapiha- ja linja-autoaseman alueita lähiympäristöineen kokonaisuutena.

Matkakeskushankkeessa on kyse yhteisterminaalikokonaisuudesta, joss junaliikenne, kaukoliikenteen linja-autot, paikallisliikenne, henkilöautoliikenne ja kevyt liikenne kohtaavat.

Siispä menen kuuntelemaan vuosikausia valmistellun asian käsittelyä. Eipä siinä enää paljon valtuutetut taida muutosesityksiä saada läpi.

Tulen sitten seuraavaan U:gin kokoukseen ja lupaan käyttäytyä arvokkaasti. Tarjotaankohan siellä lehdistölle kahvit ? Turussa saamme jopa iltapalaa...