Viime viikolla juhlittiin Turun ympäristötointa. Samalla pääsin kuin varkain juhlimaan myös omaa syntymäpäivääni. Päivä oli yhtä seminaaria, ja muistelua alkutaipaalelta. Illalla oltiin Valtuuston juhlasalissa buffetin, virkistävien juomien ja vuosien varrelta kertyneiden ystävien seurassa. Paikalla oli myös entisiä ja nykyisiä kaupunginjohtajia, jotka vuosien saatossa olivat olleet joko ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtajia tai ykkösjohtajia. Lepän Jussi, Lahoniityn Armas ja Aallon Pekka olivat niitä entisiä ja Virtasen Jarkko nykyinen ympäristötoimen sektorijohtaja.

Mikko Jokinen on ollut ympäristöpäällikkönä jo vuodesta 1984 lähtien. Mikon aikana on otettu merkittäviä askeleita ympäristöasioiden järjestämisessä koko maankin mittakaavassa. Ihan ensimmäinen lautakunta, johon itsekin kuuluin, oli viranomainen jätehuolto, ilmansuojelu ja luonnonsuojeluasioissa. Noin karkeasti ottaen. Kuuluihan meille tuolloin jo lakkautetun vesilautakunnan tehtävätkin. Ja lausuntoja annettiin vaikka mistä, ainakin kaikki kaavaluonnokset kävivät meillä.

Mielenkiintoisin seminaaritapahtuma koettiin, kun 6 Suomen johtavaa jätehuollon spesialistia väittelivät jätehuollosta ja eritoten jätteenpoltosta. Ainakin neljällä herroista oli tohtorinhattu, mutta kovin vaan näkemykset hajosivat. Sosiaali- ja terveysministeriön edustaja sanoi jopa "kakkaleikeiksi" sellaista, kun kerrostalon pihalla kompostoidaan. Vapaaehtoiseksi julisti moisen touhun pantaman.

Mielenkiintoisin iltajuhlatapahtuma oli tapahtuma sinänsä ja toki "förin äijän" (Markku Heikkilä) stand up- esitys.

Kaikki tietysti huipentui myöhemmin "Vanhan Pankin" salissa, jonne valikoitui kovakuntoisin aines. Itse poistuin täysin juhlineena taksista kotiovella. Kämmenselkä vereslihalla tätäkin kirjoitan.