Suomi ja Kokkareinen Demariporukka on saanut ainutkertaiset vakuudet Kreikalta. Vakuussumma saadaan Kreikan valtion velkakirjoja myymällä, ja se merkitsee Suomen saavan Kreikalta 880 miljoonan vakuudet 1,2 miljardin osuudelleen Kreikan toisessa tukipaketissa. Tuon 880 miljoonan tuotto vastaa 30:ssa vuodessa Suomen lainaosuutta, jos sillä on vaikkapa 3 % tuotto! Itse olen laskenut, että maailmaa uhkaa tuossa ajassa jo ekokatastrofi.

Yksi Suomen monista sopimusehdoista on, että suomi oikeasti saakin vasta osuutensa 15-30 vuoden päästä vakausrahaston lainojen erääntyessä, jos Kreikka menee vararikkoon! Lisäksi Suomi joutuu maksamaan osuutensa vuonna 2013 toimintansa aloittavassa pysyvässä vakausmekanismissä tai rahastossa yhdessä erässä. Muut EU- maat saavat roikottaa tätäkin rahaa 5 vuotta. Eli hitto siis: Suomen täytyy antaa riihikuivaa rahaa kerralla 1,4 miljardia euroa vuonna 2013 tuohon etelän maiden flamengo- rahastoon.

Eikä tässä vielä kaikki: Suomen tuotot myös väliaikaisesta vakuusrahastosta ERVV.stä pienenevät vakuusjärjestelyn seurauksena. Hyvä Jutta ja ennenkaikkea Jyrki. Ei kokoomuskaan tästä selviä. Ei ihme, että muut maat Suomelle nauroivat niin. Mutta kyllä me papitkin niin nauroimme.