Kirjamessut (ohessa ruokamessut) tarjoavat taas neljä hallillista asiaa kirjoista, kirjojen ympäriltä ja yleensäkin kaikesta, mikä inhimillisesti on mahdollista. Kolmipäiväinen tapahtuma (2.-4.10.2009) tarjoaa lavoilla ja kokoustiloissa keskustelua päivänpolttavista aiheista, musiikkia ja jopa kuvaelmia. Älyllisiä julkkiksia on paikalla paljon. Tavoitteena on ohjelmapäällikkö Kari J.kettulan mukaan "elämyksellinen kokonaisuus, ei mikään turisti-Intia".

Kettula korostaa myös olevan tärkeää, että osalla messuohjelmaa ei ole mitään tekemistä kaupallisuuden kanssa. Turun kirjamessut ovat  onnistuneet pitämään perinteisesti pienemmätkin tekijät ja kustantamot poissa isojen varjosta. "Ei tarvitse marssia suuruusjärjestyksessä, voi miksata vapaammin", sanoo Kettula.

Ei muuta kuin etsimään kirjallista leipää sirkushuvien ja laman seasta. Erityisesti suosittelen" turbator"- kustantamoa, jonka nokkamiehellä Harri Kumpulaisella on taas näppinsä mukana monessa. Myös Matti "Rag" Paananen on ollut tapetilla. Mies täyttää lähipäivinä 70- vuotta ja musiikissa ja kirjallisuudessa löytyy yhä uutta.