Vuodesta 1650, jolloin maapallolla oli noin 550 miljoonaa ihmistä, väkiluku on kasvanut huikeasti (exponentiaalisesti). Jyrkän kasvun käännekohta oli vuonna 1950. Tällä hetkellä kasvukäyrä on yhä kiihtyvä. Vuonna 1988 kirjoitimme Vihreään ohjelmaan: "Viimeisen miljardin ihmisen lisäys kesti vain 15 vuotta ja seuraavan ennakoidaan täyttyvän 9 vuodessa (ensimmäisen miljardin täyttyminen kesti hamasta muinaisuudesta aina noin vuoteen 1816 saakka)."

Viiden miljardin ihmisen raja saavutettiin virallisesti 11.7.1988. Totesimme silloin, että tämä on huomattavasti enemmän kuin mitä ympäristömme kestää. Lisäksi kirjoitimme: " Teoriassa maapallon nykyisellä peltopinta-alalla tosin voitaisiin ruokkia kaksinkertainen määrä - mutta vain teoriassa !" Eihän ruoka oikeasti riitä. Valkuaisaineiden ja kalorien tarve jää tyydyttämättä enimmässä osassa maailmaa. Seurasimme tietysti myös Rooman klubin tiedemiesten lausuntoja.

Nyt meitä on 6,8 miljardia. Parissakymmenessä vuodessa lisää on tullut 1,8 miljardia. Pian pitää varmaan rasvata maapallon akselia. Ei siksi, että ihmisiä liikaa on vaan siksi, että jokainen haluaa autoilla.