Arkkupakastin

Se pyörii sittenkin

Ihmiskunta lisääntyy niin, että pian kaikkia halukkaita ei enää pystytä autoistamaan. Joudutaan autojonoon kuten vanhassa NL:ssä, jonne nykyisin viedään ökymaastureita maantiemme sauhuten. Hyvien ihmisten kodit (maapallolla) ovat täynnä mitä turhempia vempaimia, joita teollisuus kaupan ehdollistamana syytää. Mutta ei kauppa ja teollisuus maapallon jäte- tai ilmasto-ongelmiin syypää ole vaan me. Ei ihme, että ekofilosofi Pentti Linkola sanoi jo 25 vuotta sitten, että Teitä on muutama miljardi liikaa. Tätä sakkia ei enää elätetä luomuviljelmillä.

Kaikkein persaukisimmat keräävät vähiä polttopuita autiomaitten laidoilla, jolloin aavikoituminen ulottuu yhä syvemmälle jäljellä oleviin ekosysteemeihin. Lisäksi Sukarin Topin kaltaiset nerot tuovat sademetsien puista valmistettuja ”huonekaluja” maapallon äärilaidoilta, ja viidakoita parturoidaan huipputekniikalla laillisesti ja laittomasti, näkökulmasta riippuen. Oma lukunsa on tietysti ruotsalainen lastulevyn jalostaja kamraatti. Toki sademetsää tuhotaan moniin muihinkin tarpeisiin. Entä rosvokalastus ? Kala on toki hyvää terveydellemme, mutta ei aina omalletunnolle.

Haluamme myös, että Neste Oy korjaa palmusatoja maapallon toisella puolella ja valmistaa niistä öljyä liikenteen tarpeisiin. Neste luulee valmistavansa öljyä uusiutuvista luonnonvaroista. Kasvaa palmu uudelleen, mutta tarpeen vaatiessa viidakkoa hakataan palmuviljelmien tieltä. Näin hiilinieluja tuhotaan samalla ja sukupuutot lisääntyvät. Järkevämpää olisi ollut kehittää ”häkäpönttöautoja”, kuten sodan aikana. Meillä riittäisi ikuisia pikkupoikia, kimejä ja heikkejä, niidenkin rattiin. Aika-ajossa määrättäisiin vaan koivupilkkeen tarkka määrä.

Entä sitten ? Jäälohkareita irtoaa jäätiköiltä ja nostaa merenpintaa, mutta kyllä maailmaan vettä mahtuu. Myös ikiroudat sulaa lämpötilan noustessa. Piti oikein kokeilla grogijäiden kanssa tuotakin ilmiötä. Eipä tullut drinkki yli laitojen, vaikka koe uusittiin yhä uudelleen ja uudelleen…

Mitä tapahtuu Skandinaviassa ? Väitetään, että kun Golf-virtaan pääsee jäälohkareista sulavaa makeaa vettä, että se muka muuttaa suuntaansa, jolloin Pohjola viilenee. Hevosmiesten tieteellisen teorian mukaan viileneminen ja lämpiäminen tapahtuu kuitenkin vakiona niin, että ilmasto ei muutu. Suurempana vaarana on pidettävä sitä, että venäläiset panssarit vyöryvät Helsingin kaduille - tai Uuteenkaupunkiin, josta kaupunginvaltuusto luovutti Sukarille kilometrin kuntalaisten omistamaa, neitseellistä rantaviivaa. Ei ole vaikea arvata kenelle Sukari alueen jalostaa. Ei ainakaan betonirämeiköissä kituville suomalaisille köyhäkauloille, joilta tämäkin rantaoikeus vietiin. Ja jopa U:gin viimeinen kommunisti, Pertti Haverinen, hyväksyi järjestelyn.

Mutta turha näitä ikuisuuden aikarepeämiä on pähkäillä, kun kerran pallo automaattisesti pyörii. Pysytellään mukana vaan; tähtien valomerestä päätellen meidän mainosvalomme on vielä rakovalkean luokkaa. Ja kuten Harri Kumpulainen scifinovelissaan toteaa, ehkä ulkoavaruuden otukset katselevat hymyillen tätä maapallon menoa, valon ja varjon rajaa, ja havaitsevat että kun valo valtaa pimeää nousevat ihmiset ylös ja menevät lorottamaan. Iän kaiken ihmiskunta nousee palloa kiertävänä aaltona ja kusee ja kusee, kusee, kusee. Kuuluu vain lorotus pallon ympäri ja ympäri, ympäri ja ympäri, ikuisesti. Joku on aina pöntöllä, aamuin illoin.

No, ei kai tässä syytä huoleen ole. Vasta kun psykiatrisi viimeisenä keinonaan kysyy sinulta, että mikä olet horoskooppimerkiltäsi, silloin on syytä huoleen.

Kylmämies

J.K. Turha surra sellukattiloiden sammumista. Siirrytään korkeammalle olemisen tasolle ja tehdään puusta taas viinaa, tervaa ja saunapuita !