KUSI PUNTISSA  

 Jos joku olisi 20 vuotta sitten väittänyt että joudun Suomen presidentinvaaleissa valitsemaan äänestääkö eläkeikäistä kokoomuslakimiestä vai vihreää homoa, olisin nauranut. Nyt ei naurattanut, koska jo aikapäiviä sitten olin tehnyt periaatepäätöksen, että en koskaan tule äänestämään presidentiksi lakimiestä. Lakimiehet ovat pilkunfiilaajia, jotka turvautuvat paragraaffikirjoihinsa. Presidentin tehtäviä ei hoideta lakipykäliä lukemalla – presidentti on ennemminkin kuin taiteilija, joka hallitsee kurinalaisen tekemisen säännöt ja tekniikat ja kultaisen leikkauksen teoriat.

 Presidentinvaalin lisäksi on kuluvasta vuodesta jo ennättänyt mennä ohi myös tipaton tammikuu. Tämä tarkoittaa sitä, että yksi ja toinenkin karppaaja laajentaa näinä päivinä dieettinsä hörppäämiseen. Perinteisestikin on hörppääminen yhdistynyt karppaamiseen, olen tuntenut hörppääjiä jotka eivät ole nauttineen hiilihydraatteja tai muutakaan kiinteää ravintoa vuosikausiin, ja pysyneet siten vartaloltaan erinomaisessa timmissä. Aivotoiminta tosin on hiljalleen hidastunut, mutta senhän se tekee meillä kaikilla, ajan oloon.

  Suomen Kuvalehti julkisti hallituksen salaisen kuntakartan, jossa kuntia on maassa enää seitsemänkymmentä tai niillä main. Etenkin kepu, mutta myös persut nostivat melkoisen älämölöön. Sama porukka olisi riemastunut jos hallituksen hallussa oleva toinen salainen kartta olisi tullut julki samalla tavalla. Tällä toisella kartalla on Euroopasta pyyhitty ylitse Kreikka, ja aika moni muukin etelänmaa on sutattu kysymysmerkeillä.

 Tulevaisuus on nyt todella suuri kysymysmerkki. Sarkozy ja Merkel ovat keskenään neuvotelleet maittensa pankkien suojeluohjelman, ja väittävät että se on ratkaisu koko eurokriisiin. Todellista ratkaisua ei ole toistaiseksi haettu, parastaikaa talouspakkasista kärsivä Eurooppa toimii kuin entinen mies lumihangessa, kusee punttiinsa jotta tulisi lämmin, edes lyhyeksi hetkeksi. Euroopan Keskuspankki on ostanut velkamaitten papereita melkoisia määriä rahalla jota ei ollut. Koska sitä ei ollut, sitä painettiin lisää, ja pian painetaan vieläkin enemmin. Tästä pääsenkin erinomaisella aasinsillalla takaisin presidentinvaaliin.

  Ellei presidentin palkkiota  - joka maksetaan euroissa -  nopeasti nosteta, sen ostoarvo putoaa kohta rajusti. Sillä aloitettu setelirahoitus merkitsee tasan tarkkaan inflaation vauhdittumista. Pahimmin se tulee presidenttiympyröissä iskemään entisten presidenttien eläkkeisiin Tarja Halosellekin saattaa pian tulla oikea tarve Siwa-korttinsa bonuksien keräämiseen. Meille muille setelirahoituksen lisääminen ei aiheuta samanlaisia ongelmia. Eivät setelit ole ennenkään päässeet meillä pesää tekemään, ovat minkä arvoisia hyvänsä.

 No, vuoden jatkoa, presidenteillekin.

           KUMPULAINEN