Ydinvoiman osuus maailman sähköntuotannosta on nyt noin 14 prosenttia. Samalla tiedetään että iso osa maailaman 439 ydinreaktorista on eläkeiässä, mikä merkitsee nykyisenkin osuuden säilyttämiseksi maailman sähköntuotannossa kymmenien uusien reaktoreiden rakentamista. Se on käytännössäkin mahdotonta, mutta Suomi, Kokoomus ja keskusta aikovat yrittää. Välistävetoon uskotaan samaan aikaan kun Keski-Euroopassa muodostetaan satojentuhansien ihmisketjuja ydinvoimaa vastaan.

Meillä ydinvoimaa perustellaan myös tapana tuottaa sähköä ilman hiilipäästöjä.Pian päästöjä ei tule polttoaineen kuljetuksistakaan, koska Talvivaaran kaivos on jo hakenut uraanintuotantoon lupaa. En nyt halua puhua ydinvoimaan liittyvistä riskeistä sen paremmin kuin sähköntuotannon tulevasta suurbisneksestäkään, koska en muiden taviksien tavoin pääse niihin vaikuttamaan saatikka hyötymään. Sen tiedän, että Suomi ei itse tarvitse tuollaista määrää perusvoimaa, mitä eduskuntakin ehkä kuvittelee. Sellun keittokin siirretään lämpimiin maihin.

Voisi Suomessa vaihtoehtoisestikin toimia. Tulevaisuudessa tosiaan on tuotettava sähköä tavalla, joka ei lisää maapallon lämpenemistä. Tulevaisuuden energialähteet ovat tehokkaita ja uusiutuvia. Energian säästäminen, älykkääseen rakennustekniikkaan panostaminen sekä lämpövoimalaitoksiin, biomassaan, tuuli- ja aurinkoenergiaan investoiminen ovat yhdessä halvempia ratkaisuja kuin ydinvoima. Niihin panostetaan ydinvoiman rinnalla nyt. Pekkarinen sai elämänsä suurimman siltarummun.

Uusien ydinreaktoreiden rakennuskustannukset ovat tilaajilleen silti arvoitus.

Lisäys: Nopea vilkaisu atomitilaajayhtiöiden osakeomistuksiin osoittaa, että valtio (veronmaksajat) ovat aika isolla osuudella mukana.