Ajeltiin Kumpulaisen kanssa taas farmarilla puoli Suomea ja luotiin kasvihuoneilmiötä (ei oltu U:gissa, joka on hiilineutraali).Emme halunneet sekoittaa konsultin hiilidioksidilaskelmiakaan, sen puoleen. Ajellessa pohdittiin työllistämisen historiaa. Hati oli sitä mieltä, että eräs Faarao keksi mielekkään työn ja samalla teki itselleen kunniaa, kun päätti rakentaa  kunnon hautakammion. Samalla päättyi ison kiven alle hautaaminen, joka oli ollut tapana aina.

Niilin laaksossa oli syntynyt ongelmia, koska maanviljelys tuotti liikaa hyvissä olosuhteissa ja yhä enemmän ihmisiä syljeskeli kadulle ja kulutti aikaansa monenlaista vaarallista pohtien. Fiksu Faarao organisoi koko yhteiskunnan uudelleen ja investoi suureen hankkeeseen, pyramidiin, jonne lopulta piti tuoda alihankkijoita ympäri maailmaa.

Mitä tästä opimme ? No ainakin sen, että yhteiskunnat pysyvät kauemmin pystyssä ja päälliköt vallassa, kun ei anneta kansalle "leipää ja sirkushuveja" liian kanssa. Tärkeää on se, että kansalla on mielekästä tekemistä. Ainainen huvittelu ei sitä todellakaan ole.

Panostakaamme siis edelleen rakentamiseen...