TS- Yhtymään kuuluva Uudenkaupungin sanomat on uutisoinut viiveellä pikkukaupungin valtuuston kokouksia. Kesäasukkaana seuraan lehden "linjaa"  erityisesti, koska kaikki mahdolliset taksat ovat kaupungissa koko ajan kiristyneet. Lehti on myös kiistatta kaupungin pää-äänenkannattaja, mitään sellaista ei virkamiesjohto tee, mitä lehti EI siunaisi ja kiittelisi. Monilla on syntynyt lehteä lukiessa kuva  "suuresta, rakastetusta johtajasta", joka on kaupunkilaisten aivot kaikessa. Miehen kuva on saattanut olla lehdessä jopa kaksi kertaa viikossa. Myytti elinkeinomiehestä on silti himmenemässä, tulokset puhuvat myös vastaan.

 Päätoimittajan ylilyönti nähtiin kunnallisvaalien jälkeen, kun kaupunginjohtaja arvosteli ja varoitteli uusia, vaaleilla valittuja luottamusmiehiä. Kaupunginjohtaja jopa vihjaili, että kaupungintalon yhteydessä on myös poliisitalo, jonne voidaan tarpeen vaatiessa soittaa, jos syntyy kokoushäiriöitä. Päätoimittaja kertoi lehdessään kuinka oikeassa kaupunginjohtaja vaan voi olla: luottamusmiehet ottakoot opikseen suuren johtajan neuvot. Päätoimittaja ei lainkaan käsittänyt, miksi vaalit pidetään ! Vähän aikaisemmin "suuri johtaja" oli puuttunut kovalla kädellä teknisen lautakunnan henkilövalintaan, joka ei häntä miellyttänyt.

 Nyt kaupunginvaltuuston oppositio on kiristänyt otettaan ja arvostelee avoimesti kaupungin johdon, valtuuston puheenjohtajan ja kaupunginhallituksen toimintaa. Onhan kaupunki pahimmanlaatuisessa suossa taloutensa kanssa, mutta investointitahti on silti huima ; konsernivelkaa lisätään ja niiden hallinto on lähes täydellisesti kaupunginjohtajan käsissä. Väki vähenee ja säästöt on syöty nousukauden aikana. Opposition aloite oli korutonta kertomaa. Mutta kissan nosti pöydälle väärät ihmiset....

 Uudenkaupungin sanomat päästi viime valtuuston jälkeen rakkikoiransa irti. Seurapiiritoimittaja haukkui oppositiota "persujen pelleilyosastoksi", jonka idelogian mausteena on koston kyyneleitä. Voi vaan kysyä: Tämäkö on lehden linja ja toimittajan tehtävä ? Välittää yleisölle asiallisia aloitteita tehneiden valtuutettujen taustoista jotain näin arveluttavaa! Kaikki me alalla olevat toki tiedämme, että kyseisen toimittajan ammattitaito ei ihan taida riittää kunnan toiminnan ymmärtämiseen kokonaisuutena, esimerkiksi konsernirakennetta hän käsitä ollenkaan ja myönsi sen  aikaisemmin itsekin.

 Minusta kyseinen toimittaja on nyt poliittinen toimija ja välittää mahdollisille tuleville äänestäjilleen, ketä ei ainakaan pidä äänestää!  Päätoimittaja, kaupunginjohtajan lapsuudenystävä, ei puutu asiaan. Ei tietenkään, koska hänelläkin on koston motiivit: Tähän "opposition pelleosastoon" kuuluu myös toisen lehden päätoimittaja.

Sanalla sanoen: Uudenkaupungin sanomien seurapiiritoimittajalla on poliittisia sidonnaisuuksia.