No niin. Uudenkaupungin sanomista saimme lukea kuinka hallintosääntöä kaupungissa tulkitaan. Virkamiehet valitkoon itse työtoverinsa !

 Toki sektorilla, jolle uusi työntekijä on tulossa, on kuntalaisista koottu oma lautakuntansa, tekninen lautakunta (11 hlöä), ja heidän lisäkseen kokouksissa istuu vielä Kh:n edustaja,nuorisovalt. edustaja, kaupunginarkkitehti, kaupungininsinööri, talousjohtaja ja toimisto/kokouksen sihteeri. Veronmaksajat maksavat näin suuresta kokoontumisesta melkoiset kokouspalkkiot. Soisi nyt "lain nimessä", että he saisivat jostain päättääkin.

- nyt meneteltiin, näin, sanoi sosia(a)lidemokraattinen emeritiuspuheenjohtaja ja oli varsin tyytyväinen itseensä.

Ei auttanut, että lautakunta yksimielisesti päätti pitää asian tiimoilta uuden kokouksen. SITÄ MIELENILMAUSTA EI KOSKAAN PÄÄSTETTY PÖYTÄKIRJAAN ! Untuvikko pöytäkirjantarkastaja jopa ihmetteli sitä, mutta uskoi lähes 50 vuotta kunnallispolitiikassa ollutta puheenjohtajaa enemmän kuin korviaan kokouksessa !

Yhdeksästä haastateltavasta korkea-arvoiset virkamiehet haastattelivat yhtä paikalle vaivautunutta toimenhakijaa. Ei ihme, että kato kävi, kun virkaa oli pantu hakuun ja otettu pois jo monta kertaa. Veronmaksajat maksoivat soveltuvuustesteistäkin turhaan tuhansia euroja. Väistämättä nouseekin esiin kysymys, miksi kaupunginjohtaja, kaupungininsinööri, henkilöstöpäällikkö ja lautakunnan puheenjohtaja toimivat näin ?