...epätyypilliset työsuhteet ovat maailman tyypillisimpiä: pätkätyötä ja vuokratyötä. Työntekijöitä kohdellaan tuotannontekijöinä, ei ihmisinä. Kaikki alkavat olla jonkin tason johtajia, vähemmän mitään tehtäisiin. Kun joskus muinoin työtapojen ja menetelmien uudistukset lähtivät alatasolta, suorittavalta tasolta ; ne lähtevät nyt organisaation yläpäästä, yllättäen ja pyytämättä. Työpaikkakiusaamisessa Suomi on maailman ykkönen. Laskutavasta riippuen, se voi joskus olla myös Puola.

Kolmasosa työpoissaoloista johtuu työpaikan huonosta hengestä, mihin kuuluu muun muassa se, että esimiestaso ei arvosta suorittavan tason työpanosta. Kaiken kaikkiaan työelämä on muuttunut tekijöilleen ahdistavaksi, itseään on myytävä kyynärpäät verillä, ollaan kaikki jo jonkin tason yrittäjiä. Taistelu niukkuudesta on Suomessa maailmanluokkaa.

Valtio asettelee tohtoritason työryhmiä pohtimaan kaikenlaista toisarvoista. Nämä taas perustavat lisää työryhmiä. Samaan aikaan kun työryhmät ovat nostelevinaan eläkeikää, työnantajat suosittavat kuusikymppisille eläkepaketteja. Eläkkeelle johtaa mitä moninaisempia polkuja.

 Me suomalaiset arvostamme vain teollisia työpaikkoja, tuotannolisisita syistä kai. Maata ei elätä mikään muu, ajatellaan. Jollakin pitäisi silti elää, kun 9000 työpaikkaa on hävinnyt jo metsäteollisuudesta. Meriklusterikin on jo polvillaan. Kun seurailee alle kolmikymppisiä, pelokkaita työnhakijoita, alkaa ihmetellä koska tarvitaan nuo 100 000 uutta työntekijää, joita kovaa vauhtia kärrätään tänne kulttuuriamme rikastamaan.

Voi pyhä kolmikanta sentään! Ja elinikäiset teollisuustyöpaikat!  Mahtaako Antti  "vanki" Kaikkonen säilyttää paikkansa ? Ilman muuta on äänestettävä Keskustapuoluetta myös, risupaketteja ja peruukkeja ja sirkushuveja.