TVO ja Fennovoima ovat julkisen sanan välittämien tietojen mukaan myöntäneet kanavoineensa vaali- tai tukirahaa muun muassa Keskustalle ja Kokoomukselle sekä niiden keskeisille jäsenille. On perusteltua syytä katsoa, että luottamus Hallituksen Kepulaisten ja Kokoomuslaisten ministerien puolueettomuuteen on vaarantunut siten, että he ovat esteellisiä käsittelemään esillä olevia ydinvoimalalupahakemuksia. Hallituksen   periaatepäätöksen tekeminen on siten perusteltua siirtää vuoden 2011 eduskuntavaalien jälkeen nimitettävän uuden Hallituksen tehtäväksi.

9.8.2009 : "Yle Uutisten mukaan myös ydinvoimayhtiöt rahoittavat puolueiden ja näkyvimpien ehdokkaiden vaalikampanjoita tuhansilla euroilla, esimerkiksi seminaarilippuja hankkimalla. TVO:n emoyhtiö Pohjolan Voima painottaa yhtiön edustajien osallistuvan seminaareihin vaalien alla, vaalikaudella yhtiö rahoittaisi näkemyksensä mukaisesti puolueiden normaalitoimintaa. Fennovoima puolestaan kertoo osallistuvansa seminaareihin vaalikampanjoiden lisäksi myös vaalikauden aikana. Kolmesta ydinvoimayhtiöstä ainoastaan valtio-omisteinen Fortun ilmoitti, ettei se osallistu minkäänlaiseen poliittiseen toimintaan. Yle Uutiset selvitti fennovoiman, TVO:n ja Fortumin vaalirahoitusta viime eduskuntavaalien ja alkukesän EU- vaalien alla."

Samana päivänä myös Etelä-Suomen sanomat / STT uutisoi ydinvoimayhtiöiden vaalirahoituksesta otsikolla: " Uutta ydinvoimalaa tavoitteleva TVO kävi  taulukaupoilla." TVO on osallistunut mm. muutamiin eri puolueiden, myös Kokoomuksen järjestämiin seminaareihin sekä tehnyt muutamia taidehankintoja puolueita lähellä olevilta säätiöiltä.

Keskusta sai viime vuonna yli 1500 euron rahallista tukea yhdeltätoista yritykseltä tai yhteisöltä. Tuki muodostui seminaarilipuista, näyttelytilamyynnistä risteilylle sekä mainostilamyynnistä puolueen verkkolehteen. Kepua tukivat Destia, HOK-Elanto, I-Print, Kesko, Mainoslahja Team, Stora Enso, Suomenmaa, Tapaturmavakuutusten liitto ja Verkkoapila. Suomenmaan jälkeen suurimman tuen antoi ydinvoimalalupaa hakeva Fennovoima, jolta Keskusta sai 4880 euroa. Fennovoiman kilpakumppani teollisuuden voima tuki Keskustaa 2930 eurolla.

Keskustan varainhankinta tuotti vuonna 2009 vajaat 510 000 euroa.