Arkkupakastin

Kyllä valtiovalta tietää

  Vauraalle yöklubien kuluttajalle, todelliselle valtion veronkerääjälle ei tullut yllätyksenä Päivi Räsäsen missio kansan raitistajana. Milloin hän on sulkemassa yökerhoja, milloin laimentamassa keskiolutta. Osmo Soininvaara oivalsi valtion edun: sitä pitää vaan juoda enemmän. Peruspalveluministeri Maria Guzenina- Richardson on samoilla linjoilla, mutta huolissaan lisääntyvistä tarpeista. Räsänen puolestaan väitti, että poliisin rahat ja voimavarat ovat vähissä, siksi kansaa on raitistettava. Sisäministerin ajattelun mukaan kaikki alkoholiin liittyvät rikokset tapahtuvat yökerhojen edessä klo 03.30. Pari tuntia aukioloista pois, ja kansa raitistuu! Jos kansa selviää, poliisikin selviää. Kyse lienee todella poliisin työn ”helpottamisesta”, koska poliisi on saanut vuodesta 2005 viime vuoteen saakka koko ajan lisää määrärahoja, 240 miljoonaa euroa budjetista ja lisäbudjeteista. Joka vuosi ovat määrärahat nousseet, tälle vuodellekin talousarvioon verraten 12 miljoonaa! Lisäksi poliisi sai omaan käyttöönsä viime vuonna 56 miljoonaa euroa kaikenlaisista luvista, passeista ja ym. Ne maksut ovat tuntuvasti kansalaisille nousseet. Mitä siis ylipoliisi Mikko Paatero horisee? Poliisin määrärahat eivät ainakaan ole pienentyneet, ja henkeen ja terveyteen kohdistuneet rikokset jopa 30 prosenttia vähentyneet. Tämän enempää perustelematta ehdotankin, että kirkonmenojen alkua siirretään pari tuntia eteenpäin.   

  Humoristisen tiedekunnan ylijohtaja Pilvi Linna SOS- ja terveysministeriöstä tuli esiin edistyksellisemmän idean kanssa. Lopetetaan naisille tarjoilu klo 01.30. Alkoholinkäyttö on lisääntynyt naisten keskuudessa huimasti. Faktaa on: kun 60-luvulla lähes puolet kolme- viisikymppisistä naisista ilmoitti olevansa raittiita, pari vuotta sitten heitä oli enää kaksi prosenttia. Järjestely takaisi, että valomerkkiä kohden alkaisi pehmeä lasku ja valmistautuminen aamuyön kliimaksiin saisi romanttisemmat puitteet. Yleensä jos seksiä ei ole, olutkin kelpaa. Tällä järjestelyllä mies ei olisi niin oluen perään, jos seksiä on tarjolla. Kysymys kuuluisikin: meille vai teille. Näin voi aueta paratiisin portit, ja poliisi saisi istua tyhjäkäynnillä autossa.

 Naisten on luontevampaa ja terveellisempää omaksua ravintolasääntöjä kuin miesten. Muistan vielä ajan, kun naiset eivät saaneet edes yksin ravintolaan mennä, ja vielä 70- luvulla ilmestynyt käytösopas neuvoi, että yksinäinen nainen saattoi mennä ravintolaan aterioimaan, mutta hänen tuli välttää tanssiravintoloita. Vasta seitsemän vuotta myöhemmin opas katsoi että yksinäinen nainen tai naisseurue saattoi mennä empimättä myös tanssiravintolaan. Aikamoista holhoamista, kun naiset ovat Suomessa saaneet sentään äänioikeuden ensimmäisinä koko maailmassa.

 Äänioikeudesta juolahti mieleen hallituksen väärinkäsitys ohjelmastaan. Se kuntauudistus! Nyt tehdään jo suur- Suomea. Syntyy niin valtavia kuntia ettei tahdo mahtua enää valtakunnan rajojen sisäpuolelle. Toivottavasti Venäjä joustaa, jotta saadaan liitetyksi Petsamo Utsjoen kuntaan.  Selkeästi sotilaspoliittisista syistä seudulle voidaan siirtää Uudeltamaalta Dragsvikin varuskunta, koska sitä ei voida lopettaa. Ruotsinkielinen varusmieskoulutus on turvattava lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Napapiirin yläpuolella heistä tulisi todellisia sissejä. Samalla täyttyisi ruotsalaisten jättämä sotilaallinen tyhjiö länsirajan takana.

 Edullisia Kreikan matkoja odotellen

  Kylmämies