Kun eduskunnan äveriäät, huumorivaliokunnan jäsenet lähtivät tutustumaan sosialistisen Kuuban pankkijärjestelmään, tuli mieleen iloinen 70- luku ja silloiset ulkomaanmatkani. Ei kuljettu veronmaksajien vähillä varoilla, vaan ostettiin sukkahousuja, rokkilevyjä ja taskulaskimia. Niine lasteinemme siirryimme bussilla silloiseen Leningradiin ja saatiin omalla filateriakaupallamme ruplia, joilla sitten ostimme lentolippuja - milloin minnekin sosialistiseen maahan, jopa Kuubaan. Länsimaihin ruplalipuilla ei päässyt. Eikä Kiinaan ollut asiaa, koska tuohon aikaan kulttuurivallankumous oli vasta muotoitumassa rehelliseksi kapitalismiksi.

Lopulta tuo "etu" oivallettiin ja ruplaturistien edut siltä osin vietiin. Tavallaan sen ymmärsi, samassa koneessa alkoi olla vaaleatukkaisia, mutta punasilmäisiä votkalta haisevia nuoriamiehiä. Eihän kommunistieliitti sitä kauaa sietänyt.

Hyvät nuoret, seuratkaa nykyisten kansanedustajienne toimia. Eikö politiikka yhtään houkuttele? Sopivassa valiokunnassa saisitte katsella palmujen huojuntaa Karibian saarilla ja nauraa köyhän kansan kärvistelyä kylmässä Impivaarassa! Tiedän, että monet toivoivat, että kyseinen valiokunta olisi matkustanut Haitiin. Aikataulu olisi tainnut tahdistua tarkalleen Richterin asteikon mukaan.

Bulgarian ja Romanian rantamafialle tiedoksi: jos huolehtisitte taskuvarkaistanne vähän paremmin, jäisi meillekin rahaa tulla saastuneille rannoillenne, huijattavaksi...