Uudenkaupungin kaupunginvaltuutetut Rainer Tähtinen, Juha Aaltonen ja Java Valkonen ilmoittivat maanantaina valtuuston kokouksessa, että he edustavat tästä lähin Muutos 2011 -nimistä valtuustoryhmää ja samalla tietysti puoluetta, joka on nuori ja dynaaminen. Fiksua, nuorekasta väkeä Muutosväki on ainakin Turussa. Parempi  kai sitten näinkin myöhään. Perussuomalaisten valtuustoryhmään kuuluu tämän jälkeen kaksi jäsentä, jotka voivat omien kykyjensä ja lahjojensa puitteissa yrittää uutta "jytkyä". Jos sellainen vielä Uudessakaupungissa Perussuomalaisille tulee, epäilen avoimesti jo äänestäjien täyspäisyyttä.Tarkoitan nyt  nimen omaan Uudenkaupungin äänestäjiä, joiden tahtoa tietysti olisi silti kunnioitettva ja "pulinat pois", vaikk syrän märkenis.

Itse olen sitä mieltä, että demokratian evoluutiuon huippu olisi puoluetunnusten kokonaan pois jättäminen kunnallisvaaleissa. Tarkoitan siis muitakin, myös näitä patavanhoillisia, kuten demoja ja kokkareita, ja erityisesti kepua, jonka puoluekokouskin muistuttaa herätyskokousta. Mutta Muutos- 2011 kelvatkoon mökkikuntani tälle kolmikolle tässä vaiheessa. Onhan Muutos-2011 :n ohjelma todella tulevaisuuteen tähyävä ja nuoriakin puoleensa vetävä. Tärkeintä on kuitenkin kuntalaisten hyvinvointi, ei puolueiden. Ja nimenomaan nuoria Uudenkaupungin listalle syksyllä toivoisi.

Hyvä peruskolmikko (älä lue Persukolmikko) Muutos- 2011 puolueella Uudesskaupungissa ainakin on. Rainer Tähtinen on viime vaalien ääniharava, toimittaja ja älykäs pakinoitsija. Jari "Java" Valkonen on jo entinen toimittaja, nykyinen metsäalan yrittäjä, joka on toiminut radiossa ja mm. Turussa Aamuset- lehdessä. Java on myös taitava kynänkäyttäjä, totta kai. Juha Aaltonen, pisimpään U:gin valtuustossa istunut on rakennusmestari ja tietotekniikan ammattilainen, joka hallitsee yksityiskohtia myöden kunnan / kaupungin kiemurat. Kynä, tai paremminkin läppäri on hänen turnajaisaseensa.

Itse olen ollut mukana kunnallispolitiikassa, eri luottamustehtävissiä noin kolmekymmentä vuotta. Kerran jopa Turun valtuuston varajäsenenä. Tällä kokemuksella voin vain todeta (U:gin asioita tarkkaan seuranneena), että tämän Muutos- kolmikon älyllinen, joskus veijarimainenkin lähestymistapa on sekoittanut vanhan kaupungin liian vanhojen päättäjien päät. Mutta on kolmikolla myös liittolaisia muista puolueista, ja se on tärkeätä. Yhteistyötä tarvitaan aina.

On aika puhdistaa Uudenkaupungin kunnalliselämä! Nuoret huom. Nyt teillä vaihtoehto. Vaatikaa MUUTOSTA. Nyt on mahdollista kääntää rakkaan Uudenkaupungimme asukasluku takaisin nousuun. Wallan tunkkainen pesäke on nyt mahdollista muuttaa valistuneeksi vaikutusvallaksi.