En ole juuri tunnettu suvaitsevaisuudestani, joten tämä kannanotto voi tuntua erikoiselta. Olen seurannut Albaniasta Suomeen paenneen poliisijohtaja Pellumb Lishan ja hänen perheensä vaiheita.

Lishan perhe aiotaan nyt lopullisesti käännyttää Suomesta (tällä viikolla) ellei pastori Lehikoinen ryhdy kansalaistottelemattomuuksiin.

Lishahan oli Albaniassa hyvässä asemassa oleva poliisiupseeri, joka sai potkut, kun ei suostunut yhteistyöhön rikollisten kanssa. Hänet yritettiin tappaa ja hänen lapsiaankin uhkailtiin. Perhe pääsi pakenemaan Albaniasta Suomeen, mutta käännytettiin Kreikkaan, josta saivatkin turvapaikan. Kreikassa odotti kuitenkin vankila, josta he vapautuivat aika pian. Lishat päättivät kuitenkin palata Suomeen ja hakea turvapaikkaa. Lapset ovat käyneet koulua Turussa ja puhuvat jo Suomea. Perheen äiti opiskelee ja on saanut töitä, hän puhuu jo Suomea hyvin.

Mutta, mutta. maahanmuuttovirasto eväsi Lishojen olekeluluvan ja myös Helsingin hallinto-oikeudessa on kielteinen päätös. Korkeimmassa hallinto-oikeudessa asiaa tutkitaan aikanaan, mutta karkotus voidaan silti panna täytäntöön ja lähettää perhe mahdollisesti kuolemaan. Poliisi on neuvonut Lishoja olemaan pois julkisuudesta, mutta heistä kerrotaan kaupunkilehti Aamusetissa tänäänkin.

Samaan aikaan maahanmuuttovirasto työskenteelee kovalla kiireella kyseenalaisten perheenyhdistämisohjelmien kanssa. Ilmasilta esimerkiksi Somaliaan on tosiasia ja  lentovuoroja varmaan lisätään.

Huonosti Suomea murtava arvoisa rouva maahanmuuttoministeri : auttatte mahdollisesti maahan tuhansia elintasopakolaisia, mutta todelliset turvapaikanhakijat käännytätte hengenvaaraan ! Olisiko Teidän Astrid Thors erottava? Mitä mieltä itse olette ?