Kirjamessut alkoivat tavallaan yllätyksellä, vaikka jonkinlainen ooninki olikin. Pressihuoneessa oli harras tunnelma, kun Suomen arvostelijain liitonTurun osasto jakoi kaksi tunnustuspalkintoa. Toinen tuli meidän taloon, Harri Kumpulaiselle ja toinen meni turkulaiselle Half Apple-rockyhtyeelle (puolen kilon punnus). Kritiikin punnukset on liiton ainoa alueellinen tunnustuspalkinto. Kilon punnus jaetaan pitkäaikaisesta, valtakunnallisestikin merkittävästä kulttuurityöstä. Puolen kilon punnus taas merkittävästä kulttuuriteosta, läpimurrosta tai debyytistä. Punnuksia on jaettu vuodesta 1979.

Kumpulaisen Harri sai kilon punnuksen. Saatesanoissa sanottiin, että Kumpulainen (61) on toimittaja, kirjailija, kustantaja, levytuottaja ja kulttuurivaikuttaja, jonka jälki näkyy Turussa monella eri kulttuurin osa-alueella science fictionista paikallisen rakennusperinteen vaalimiseen, populaarimusiikista kulttuurihistoriaan ja saaristorakentamiseen. Kumpulainen liikkuu teksteissään vaivatta Kärsämäen kaupungiosasta galakseihin ja Unto Monosesta Uittamo- Takakirveen maisemiin. Kumpulainen on julkaissut romaaneja, näytelmiä ja esseekokoelmia. Hän on kauan ollut Portti- Lehden tieteiskirjallisuuskriitikko. Kirjankustantaja hän on ollut vuodesta 1996. Vuodesta 2006 Kumpulaisen Turbator- kustantamo on julkaissut Turussa 15 kirjaa vuodessa.

Harri Kumpulainen on länsirannikon Leonardo Vinci, jonka työn vaikutus säteilee laajalle. Hänelle on ominaista sivistynyt mielenlaatu, seikkailunhalu ja omituinen huumorintaju. Matka jatkuu ja kaikkea jännittävää on tulossa.

Voi hitsi ! Kun tuo tilaisuus päättyi, Harri pyysi minua viemään kukkaset, kunniakirjan ja punnuksen meidän kirjamyyntiosastolle. Arvatkaapa kuinka ylpeänä kannoin noita kaluja, kun hyvin moni tiesi mitä ne merkitsee. Että tuollaisen vaikuttajan kanssa sitä saa työskennellä päivittäin... vau !

P.S

Onnittelut tässä samalla Rainer Tähtiselle, joka on vastikään julkaissut salapoliisiromaanin. Kirjan kirjoittaminen vaatii aivan erityistä mielen- ja älyn laatua. Se ei onnistu suurimmalta osalta toimittajia.