Kaikkialla Suomessa tuskaillaan sosiaali ja terveyspuolen menojen suossa. Erityisesti Uudessakaupungissa havahduttiin suhteellisesti maan kallieimpiin kustannuksiin. Tulee mieleen tarina Gordionin solmusta, jota oli moni "konsultti" jo käynyt kääntelemässä ja kaikki lähteneet tyhjin toimin pois. Perimätiedon mukaan  solmun avaajasta tulisi Aasian valtias. Gordionin papit päättivät nöyryyttää nuorta makedonialaista Aleksanteria (suuri) näyttämään taitojaan. Aleksanteri astui solmun luo ja silpaisi sen halki miekallaan. Näin solmu oli aukaistu kuten pitikin.

Toiminta oli suoraviivaista. Aleksanteri ei ruvennut sormet verillä nyhertämään solmun kanssa. Hän käytti luovaa, odottamatonta ratkaisua. Hän laati pelisääntönsä itse.

Nolatuksi tulivat Gordionin papit, jotka omiin normeihinsa ja tabuihinsa pinttyneinä olivat sokeita huomaamaan, että voimasuhteet olivat täysin Aleksanterin puolella. Ehkä ylimuistoinen solmutehtävän asettaja oli hänkin odottanut juuri Aleksanterin tyyppistä ratkaisua. Sillä oikeahan se oli.

En tiedä miten tämä tarina ratkaisee sosiaali- ja terveyspuolen ongelman, mutta jotenkin se tähän liittyy.