Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt Oy, siis kaupungin omistama yhtiö, oli hiljattain valtakunnan otsikoissa, kun sen " tehokas" johto tuki paikallista, kannattamatonta lentoyhtiötä, 1,1 miljoonalla eurolla. Ja  kuten asiaan kuului, kaupunginhallituksessa kukaan ei tiennyt asiasta mitään ennen kuin vahinko oli jo tapahtunut. Kaupunginhallituksen puheenjohtajakin sanoi ettei muista mistään tällaisestä sovitun.

Runsas miljoona meni kaupungin elinkeinorahasta, jota Kaupunkiyhtiöt Oy hallinnoi. Lappeenrannan kaupunginjohtajan mielestä kyse ei oikeastaan ole veronmaksajien rahasta. Kaikkien poliitikkojen mielestä ilman muuta juuri verorahoista on kyse ! Kuten asiaan myös kuuluu : valtuutetut, asukkaiden vaaleilla valitsemat korkeimmat päättäjät, ovat asiasta ulkona kuin lumiukot !

Tällaista voi tapahtua, kun läpinäkymättömät osakeyhtiöt hoitavat veronmaksajien varoja. Tällaista tapahtuu myös siksi, että ollaan niin läheisissä kytköksissä elinkeinoelämään. Unohtuu kenen rahoilla touhutaan. Mutta homma saa jatkua, koska ei olla yksityisen bisneksen palkkalistoilla, jolloin olisi jo Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt Oy:n toimitusjohtajalle annettu vartti aikaa putsata pöytä.

Vuoden 2007 UUDENKAUPUNGIN tilinpäätöksestä käy selville, että Telakkakiinteistöt Oy (Lähes kokonaan kaupungin omistama) on lisännyt omistustaan Vakka-Suomen Kuntoputki Oy:ssä 24 000 eurolla. Kun  VS- Kuntoputki Oy vuonna 2004 pantiin alulle, ei silloinen kaupunginhallitus halunnut mennä osakeomistuksella kuntobisnekseen mukaan. Näinköhän " bisnekseen" päästään kiertoteitse ? Vielä vuonna 2006 papereista käy ilmi, että kaupunki omistaa yhtiötä vain 1000 euron edestä.

Näinkö on, että Kuntoputki Oy:llä alkaa mennä huonosti ?  Kaupunginjohtaja Koski, joka on Telakkakiinteistöt Oy:n  puheenjohtaja, oli myös VS- Kuntoputki Oy:n hallituksen jäsen ainakin sitä perustettaessä. Nyt Kuntoputkiyhtiön hallituksessa istuu elinkeinojohtaja Salo. Kaupparekisteristä selviäisi, oliko Koski samaan aikaan molemmissa yhtiöissä kun veronmaksajat liitettiin tukevammin kuntoputkeen. Todennäköisesti juristina oivalsi olla olematta, mutta en viitsi tarkistaakaan - se sitäpaitsi maksaa eikä muuta asiaa juuri miksikään ja asian varsinainen "villakoira" lienee kuitenkin se, että valtuutetut ainakin ovat taas pihalla.

Joissakin blogeissa ihmetelttiin taannoin, mitä elinkeinoasianainen Salo oikein tekee ? Ainakin nostaa nyt kokouspalkkioita Kuntoputki Oy:stä. Mitä noihin Uudenkaupungin yhtiöihin muuten tulee, ne ainakin ovat oiva keino lisätä tietyn virkamiehen tuloja kokouspalkkioiden nimikkeellä.

Tuskin Lappeenrannan, sen paremmin kuin Uudenkaupunginkaan luottamusmiehet, haluavat kannatamattomiin yrityksiin osakkaaksi lähteä. Mutta niihin vaan ovat joutuneet.