Kustantamomme julkaisi maaliskuussa kaksi lajityypiltään hyvin erilaista kirjaa. M.G. Soikkelilta tuli "Kadonneitten kaupunkien kronikka", joka on maan ehkä parhaan scifikirjailijan taattua kerrontaa. Toinen kirja on kahden kirjailijan Harri Raittiin ja Boris Hurtan mainio yhteistyönäyte, "Isänmaan Nyrkki", joka vie lukijan vaaran vuosille 1948. Romaanin tapahtumat sijoittuvat Lounais-Suomeen, Rymättylän ja Maskun tienoille. Kirjassa esiintyy todellisia, tuona aikana eläneitä henkilöitä.

KADONNEITTEN KAUPUNKIEN KRONIKKA:

2020- luvun Eurooppa on sotien pirstoma. Valtiot ovat kadonneet, jäljellä puoliksi pommitettuja, keskenään kilpailevia kaupunkeja, joita yhdistää toisiinsa EuroCom, jolla on valta tarkkailla mediasta ja kaupungeista riippuvaisia ihmisiä. Tomas Zen pakenee halki hävitetyn mantereen. Hän aikoo paljastaa totuuden EuroComista  ja ihmiskuntaa uhkaavasta tuhosta. Matka vie hänet uppoavaan Venetsiaan ja virtuaaliseen Pariisiin. Mukanaan Zenillä ovat viimeiset verkottunutta elämäntapaa vastaan taistelevat kapinalliset, hakkerit, veijarit ja rakastajat, perässään EuroComin voimakas poliisiverkosto.

Kadonneitten kaupunkien kronikka on Markku "M.G" Soikkelin ensimmäinen tieteisromaani. Soikkelin aiempaan tuotantoon kuuluu mm. fantasiaromaani, esseeteos, fantasia- ja tieteisnovelleja ja väitöskirja romansseista. Turbator on aikaisemmin julkaisuut kirjailijalta novellikokoelman Marsin ikävä (2007)

ISÄNMAAN NYRKKI:

Maanalainen vastarintaliike toimii vielä 1948 Neuvostoliiton mahdollisen operaation varalta. Vänrikki Pentti Joutsensaari hoitaa tehtävää Rymättylässä. Tarvittaessa hänen pitää siirtää Suomen salainen pakolaishallitus Ruotsiin. Siviiliin pääsy siintää mielessä, mutta sitten murhataan pakolaishallituksen ministeri. Alkaa toiminta, josta eivät kiperät käänteet puutu.

Kirjailijat Harri Raitis ja Boris Hurtta ovat siis yhdessä kirjoittaneet jännärin, jota voi luonnehtia ilmaisulla "mestarit asialla". Kummankin vankka ammattitaito tekee tästä kirjasta nautinnollisen lukuelämyksen, ja pistää myös pohtimaan lähihistoriamme totuuksia.