Rio de Janeirossa, kun maailma oli olevinaan huolissaan luonnon tilasta, nousi esiin käsite "luonnon monimuotoisuus" eli biodiversitetti. Tuolloin vuonna 1992 maailman valtiot tekivät oikein yleisopimuksen, joka koskee Suomeakin ja johon olemme sitoutuneet. Sopimus on tekstiltään semmoinen elastinen: "Sopimuksen allekirjoittaneet PYRKIVÄT ottamaan luonnon monimuotoisuuden huomioon kaikessa päätöksenteossaan". Tätä Rion kokousta seurasi sitten Johannesburgin kokous vuonna 2002, jossa kaikki YK:n jäsenmaat PYRKIVÄT vähentämään luonnon monimuotoisuuden katoamista  vuoteen 2010 mennessä.

Meillä täällä Impivaarassa Pekkarisen risupaketti ei varmaan edistä biodiversiteettiä ! Eipä tuo tavoite ole edistynyt missään päin maailmaa.Toki koko asia tuntuu vähäpätöiseltä nyt, kun Golfvirta alkaa tuoda raskasöljyä rannoillemme.

Paikallisessa päätöksenteossa rallikilpailut (esim. Uudessakaupungissa) lintujen pesimäaikaan, ja yleensä vielä koskemattoman luonnon keskellä mökkiläisten iloksi, kuvastaa esimerkillisesti luonnon vastaista ajattelua. Kilpailut edesauttavat unohtamaan ainakin öljyntuottajamaan Nigerian luonnonsuojelun.Samalla ralli-ihmiset viis veisaavat mistään muusta kuin omasta egostaan. Jotain on pahasti pielessä, kun yksi maa kunnostautuu koko maailman silmissä öljyntuhlauksen suurmaana. Ja vielä Ollila Shellin hallituksessa ! Näin me esiinnymme autoteollisuuden näyteikkunana maailmalla ja nuoria miehiä kuolee liikenteessä kuin kärpäsiä.

Mutta se luonnon monimuotoisuus. Jos suosisimme vaikkapa luomuruokaa lähellä tuotettuna, antaisimme samalla elinympäristöjä monille uhanalaisille hyönteisille. Eikä kuluisi öljyä ruuan tuottamiseksi Aasiasta asti.