OSA 3.

Helsingin valloitus

Turkulaiset tulivat Helsinkiin ensimmäisen kerran rukouslauantaina 15.10.1960. Tämä kerta ei kuitenkaan jäänyt viimeiseksi vaan seuraavan vuoden huhtikuussa oltiin taas pääkaupungissa, tällä kertaa Roobertin Rock Shown merkeissä. Helgen kuningasajatus Rockin nonstopista toteutettiin myös täällä. Roobertin Rock Shown tarkoituksena oli viipyä Helsingissä vain muutama päivä, mutta suosion yllätettyä se pysyi paikalla lähes kaksi kuukautta antaen näytöksiä joka ilta. Mustamaijoja oli tuolloinkin paikalla, koska väenpaljous ”häiritsi” liikennettä.

 

- Silloin Rock pääsi myös televisioon, muistelee Mauritz Åkerman,  - Tesvisosta tuli torstaisin ”Nuorten tanssihetki” –niminen ohjelma, ja kamerat kiersivät myös meidän esityksiä katsomassa. Myös tuttu ”kamera kiertää” –ohjelma vieraili Roobertin SE- teatterissa. Paikalla oli Eeron ja Jussin lisäksi sellaisetkin tutut nimet kuin Jukka Kuoppamäki, Theresa Rosenius ja Ossi Ahlapuro, joka lauloi joka ilta ”Kostajan”. Theresan bravuuri oli muistaakseni ”menolippu”. Kuoppamäki rokkasi ”Hound Dogia”. Tähti siihen aikaan oli kuitenkin Pekka Loukiala.

 

Aika oli oikeiden rokkareiden kulta-aikaa, mutta rahaa se ei tuottanut, ei ainakaan esiintyjille. Mauritz muistelee, että hän taisi saada sentään junaliput silloin tällöin Turkuun. Varsinaista leipätyötä, kultasepäntyötä, ei voinut lopettaa. Onneksi työnantaja oli tuohon aikaan ymmärtäväinen. Sama tilanne oli Rapi-Tuomisella, Kestilän pukutehtaalle piti mennä varsinainen leipä ansaitsemaan.

 

Roopertin Rock Show on ehkä ollut Helge Siimekselle kohtalainen liiketoimi, mutta muusikot kuittasivat illan kympistä kahteen, mikä ei todellakaan ollut paljon. Myös sponsoreita tarvittiin. Kuukauden päästä Roobertin Rock Show muuttuikin Oklahoma Rock Showksi sen takia, että mainostettuaan aikaisemmin James-farmareita Siimes sai paremman sopimuksen OTK:lta, joka teki Oklahoma-merkkisiä farkkuja.

Jatkuu huomenna....