Turun Kirjamessut luottaa pohjoismaiseen voimaan, sukuun ja yhteisöllisyyteen

Turun kansainvälisillä Kirjamessuilla huokuu ensi syksynä lämmin naapurusten välinen kulttuurivaihto. Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa 30.9. - 2.10. esittäytyy messujen teema Pohjoismaat. Islanti, Norja, Ruotsi ja Tanska tulevat olemaan messuilla näkyvästi mukana ja tuovat kirjailijoitaan messulavalle. Pohjoismaista messuosallistumista koordinoi Pohjoismaiden Suomen Instituutti Nifin.
Kirjamessujen rinnalla nähdään tällä kertaa Suku- ja Kotiseutumessut, jotka edellisen kerran järjestettiin Kirjamessujen kanssa vuonna 2004. Yhteistyökumppaneina kokonaisuudessa ovat mm. Suomen Sukututkimusseura, Suomen Kotiseutuliitto ja Arkistolaitos.

Kirjamessuilla järjestetään yhteistyössä Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton kanssa Kansainvälinen kääntäjienpäivä (30.9.). Tapahtuma tuo Turkuun parisen sataa kääntäjää ajankohtaisten aiheiden äärelle. 
Pohjoismaiden, Brittein saarten ja Saksan mainiot kertojamestarit tulevat messuille uusien tarinoiden kera. Kyseinen projekti toteutetaan yhteistyönä Turun Kulttuuripääkaupunkihankkeen kanssa.

Messukeskuksessa nähdään samana ajankohtana myös Turun Ruokamessut, joissa tullaan maistamaan Kirjamessujen hengessä pohjoismaisia makuja. Lähi- ja luomuruoka tulevat myös olemaan messuilla erityisasemassa.

Suomen kirjasyksy avautuu perinteisesti Turusta ja Turun kansainvälisiltä Kirjamessuilta. Messuille on tulossa noin 400 esiintyjää, ja näytteilleasettajia yli kymmenestä maasta.

Lisätiedot:
Turun Messu- ja Kongressikeskus, puh. 040 505 6424, info@turunmessukeskus.fi
ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula, puh. 0400 820 534, kari.kettula@turunmessukeskus.fi
projektipäällikkö Päivi Järvelä, puh. 040 742 7920, paivi.jarvela@turunmessukeskus.fi

www.kirjamessut.fi