Kun seuraa Merisalon toimia puolueiden, erityisesti Keskustan kanssa, alkaa epäilyttämään poliitikkojen moraali. Erityisesti kansanedustaja Tiuran(Kok) olisi kannattanut lukea Wikipediasta seuraava katkelma Merisalon historiasta. Vai eikö sillä ollut väliä?

Vuonna 1997 Merisalo ja hänen omistamansa Expo-Unito -yhtiö olivat perustamassa sohvatehdasta (siis ei soijatehdasta, niin kuin ensin luin) Haapamäelle, Keuruun kaupunkiin. Merisalo yritti houkutella myös kaupunkia sijoittamaan rahaa tehtaaseen. Tuolloin Merisalo kärsi vielä vankeustuomiota aiemmista talousrikoksistaan, ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja kävikin neuvotteluja Merisalon kanssa myös vankilassa. Sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtaja että Keuruun tuolloinen kaupunginjohtaja ajoivat Merisalon Expo-Unito -yhtiön hanketta voimakkaasti. Valtuusto kuitenkin hylkäsi yhteistyön huonekalutehtaan kanssa sen jälkeen kun Merisalon rikoshistoria oli paljastunut.

Merisalon huonekalufirma Expo-Unito Oy olikin todellisuudessa jo lähes konkurssikypsä. Kun yhtiö oli jättänyt verot kyllin kauan maksamatta, verottaja haki Expo-Uniton konkurssiin vuoden 1997 lopussa. Yhtiön toimintaan liittyvien rikosten poliisitutkinta ja oikeuskäsittely kestivät useita vuosia. Merisalo tuomittiin törkeästä petoksesta sekä Espoon käräjäoikeudessa vuonna 2004 että Helsingin hovioikeudessa vuonna 2007.

Ei jumantsukka. Valtuuston puheenjohtaja ja kaupunginjohtaja kävivät neuvotteluja vankilassa !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ei soineet hälytyskellot valtuuston puheenjohtajan eikä kaupunginjohtajan korvien välissä, vaikka kalterien takana kokoustettiin. Voiko todellisuudentaju enempää enää pettää ? Valtuustoon asti tuotiin esittely päätettäväksi. Ei millään pahalla, ehkä lieventäviä asianhaarojakin löytyy... ja selvisihän asiat sitten viimetingassa. Mutta että vankilassa neuvoteltiin, ei hel...

Kannattaa ryhtyä seuraamaan itse kunkin kotikunnassaan, miten elinkeinopolitiikkaa oikein hoidetaan.