Minulla oli maaseudulla talo, joka on kohtalaisen paljon tullut maksamaan. Minua kohtasi kuitenkin sellainen onni, että uuden työpaikkani myötä sain neuvoteltua yhtiön hallituksen kanssa myös asuntoedun. Järjestely oli ilmeinen ja suoritettiin hyvässä hengessä. Myin taloni hyvästä hinnasta työpaikkani hallituksen puheenjohtajan edustamalle pankille ja jäin siihen itse vuokralle. Nyt työpaikkani maksaa tälle pankille huomattavaa vuokraa. Hyvä minun on kotonani olla, vuokraehdotkin tuli tehtyä AKT- periaatteella.
Sain talokaupoista niin hyvin rahaa, että hämmästyin itsekin. Olin hankkinut talon joskus vuonna 2005-06 noin 1,1 miljoonalla ja pankki maksoi siitä nyt, finanssikriisistä huolimatta 1,8 milliä. Vaude!

En hetkeäkään epäillyt, että tällaisella edun antamisella ja ottamisella voisi olla suosimistarkoitus. Tuntui vaan hyvältä näin taloudellisen epävarmuuden aikana ottaa talosta tuntuva voitto. En todellakaan ole ottanut vastaan mitään lahjoja, kuulun suomalaiseen hyvävelijärjestelmään siinä kuin joku muukin, vaikka en olekaan mikään Talvivaaran ympäristötutkija aluehallintovirastossa. Käytin vain tilaisuutta hyväkseni hyvässä tarkoituksessa, sukulaisenikin ovat sanoneet, että varmasti noin kallis talo olisi muuten jäänyt käsiin.

Että tunnenko kansanedustaja Ilkka Kanervan? Toki minä Iken tunnen. Ikänsä on Ike yhteiskunnan ja isänmaan eteen töitä paiskunut, ihan pahalta tuntuu, että häntä noin riepotellaan. Mies täytti kultaiset kuusikymmentä ja yhteistyökumppanit ottivat osaa. Kaikella lailla. Ikellä ei ole mitään tekemistä asemakaavojen ja maakuntakaavojen kanssa. Hän oikein haastattelussa korosti, että heitä on tämän pöydän ympärillä ainakin 16 henkilöä näiden asioiden kimpussa. Ei maakuntahallituksen puheenjohtaja yksinkertaisesti päätä maakuntakaavasta. Hyvä että on edes sellaista nähnyt. Eikä Turun kaupunginvaltuuston suurimman valtuustoryhmän (Kok) vaikutusvaltaisin jäsen ole tekemisissä kaavojen kanssa, ei yleiskaavojen eikä detaljikaavojen. Näin se vaan on. Eikä syntymäpäiväjuhlien rahoittajat mistään maankäytöstä kiinnostuneita edes ole. Ike on vaan niin mukava heppu, että muutama kymmenen tonnia on pikkuraha.